«Είναι μια εντελώς τυπική ιστορία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Τσουρουκίδης, για την απώλεια της γαλάζιας σημαίας στο Περιγιάλι

Ο Δήμος Καβάλας απώλεσε την Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Περιγιαλίου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη δεν τίθεται θέμα καθαρότητας των υδάτων αλλά η σημαία απωλέσθηκε για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους.

Ο κ. Τσουρουκίδης είπε ότι «πήρε έκταση το θέμα. Μια γαλάζια σημαία είναι μια γαλάζια σημαία που έδειχνε την καθαρότητα των ακτών μας και την ποιότητα του νερού των θαλασσών μας. Ένας όρος που ακούγεται πάρα πολύ καλά στα αυτιά και προτρέπει τους συμπολίτες μας να κολυμπήσουν εκεί. Από όλα αυτά που είπα, δηλαδή την καθαρότητα των νερών και την καθαρότητα των ακτών στην παραλία του Περιγιαλίου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς κάποιοι στρεβλοί γραφειοκρατικοί νόμοι και όλα αυτά, δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να έχουμε φέτος την μπλε σημαία στο Περιγιάλι. Εμείς κατά τα άλλα, όπως είναι γνωστό, έχουμε πάρει σαν δήμος για να μην νοικιάζουμε τρεις εξωλέμβιες για τους ναυαγοσώστες μας, με ό,τι απαραίτητο υλικό χρειάζονται, κι έχουμε εξοπλίσει τις ακτές μας. Ναι, μεν, δεν πήραμε τη σημαία αλλά είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που έχουμε κατορθώσει να φτιάξουμε κάτι στην ουσία για το δήμο και όχι μόνο για το θεαθήναι. Το οποίο, βέβαια –το τονίζω- κι αυτό μας χρειάζεται. Είναι μια εντελώς τυπική ιστορία. Γιατί αυτό τον εξοπλισμό που έχει σήμερα ο δήμος Καβάλας για τις ακτές και τους ανθρώπους που είναι εκεί, νομίζω ότι πάρα πολύ λίγοι έχουν ίδια μέσα».

ΧΟΡΤΑ

Για το θέμα των χόρτων και της καθαριότητας είπε ότι «δεν είναι μόνο τα χόρτα. Δεν μπορούμε να πετάμε τα χόρτα έτσι όπως τα πετάμε. Νομίζω ότι δεν γίνεται πουθενά αυτό. Είναι κακομαθημένοι οι συμπολίτες μας. Έχουμε πει χιλιάδες φορές, όταν κουρεύουμε το γκαζόν μας, τα βάζουμε σε σακούλα. Όταν κόβουμε τα κλαδιά, τα δένουμε. Χρειαζόμαστε μετά τετραπλάσιο χρόνο με το να καθόμαστε και να μαζεύουμε ένα- ένα τα κλαδιά. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί κατέβαινα στο Δημαρχείο και είδα και τρελάθηκα. Σπασμένα κλαδιά, μισοξεραμένα. Δεν γίνεται έτσι. Ο άλλος να έχει κλαδέψει τον κήπο του και να τα κουβαλάει με το καροτσάκι να τα ρίξει δίπλα στον κάδο. Πώς θα μαζευτούν αυτά, όταν είναι έτσι σκορπισμένα; Πρέπει να είναι δεμένα τα κλαδιά και μέσα σε σακούλα τα χόρτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να έχουμε την πόλη καθαρή. Μια γύρα αν κάνουμε στην πόλη θα δούμε πώς είναι πεταμένα τα κλαδιά. Και πάνω από τα κλαδιά τα στρώματα και πάνω από τα στρώματα οι σπασμένες γλάστρες. Δεν γίνεται έτσι. Δηλαδή, τι είναι, υπηρέτης ο άνθρωπος του δήμου που δουλεύει στην υπηρεσία;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *