«Είναι μία νίκη για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έπειτα από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης

Για πρώτη φορά συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ εκτάκτως την Τρίτη μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο επέβαλαν αυτή την συνεδρίαση καθώς ζητούσαν ενημέρωση για διάφορα σοβαρά θέματα.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε καμία Περιφέρεια στην Ελλάδα. Αλλά προηγουμένως είχαμε βγει με μία επιστολή μας, είχαμε ζητήσει εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέλαμε να συζητηθούν τα θέματα. Είναι προφανές ότι ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, η παράταξή του και οι συνοδοιπόροι του, δεν ήθελαν με τίποτα να συζητηθούν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως η εξόρυξη χρυσού στη Θράκη ή το μεταναστευτικό. Διότι σε ένα βαθμό οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου δημιουργούν μία δέσμευση και θέλουν να λειτουργούν χωρίς δεσμεύσεις και να διοικούν κατά το δοκούν την Περιφέρεια. Εφόσον δεν ανταποκρίθηκαν στην πρώτη μας αίτηση που κάναμε με μία επιστολή με τον πιο ευγενή τρόπο, αναγκαστήκαμε επανήλθαμε με υπογραφές. Ήταν υποχρεωμένοι να το συγκαλέσουν. Το συγκάλεσαν. Βέβαια, ατυχώς βρεθήκαμε μπροστά στο ότι δεν κατάλαβαν την εισήγηση, βρεθήκαμε μπροστά στο ότι ζητούσαν σε όλα τα θέματα αναβολή. Βρεθήκαμε μπροστά στο ότι δεν ήταν ενημερωμένοι τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωση της κεραίας της Θάσου. Και στο τέλος εμείς εκείνο που κάναμε είναι ότι τους υποχρεώσαμε να ψηφίσουν και τις αποφάσεις τις οποίες έπρεπε να ψηφιστούν. Θεωρώ ότι είναι μια νίκη για την Περιφέρεια. Είναι μία νίκη για την αυτοδιοίκηση την ίδια και για τη δημοκρατία. Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα σύρουμε όσες φορές χρειαστεί και τον κ. Μέτιο και τους συνοδοιπόρους του σε μία συζήτηση θεμάτων ουσίας και στη λήψη αποφάσεων για τις οποίες θα τους ελέγξουμε αν, όταν συζητούν με υπουργούς και άλλους φορείς, κινούνται μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ή κάνουν του κεφαλιού τους. Αν κάνουν του κεφαλιού τους θα φροντίσουμε να τους εκθέτουμε με τον δέοντα τρόπο».

ΥΨΑΡΙΟ

Για το θέμα του Υψαρίου και τις ενέργειες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας   είπε ότι «είχαμε το κωμικό επιχείρημα ότι δεν είχε ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης και ρώτησε λέει τις περιφερειακές υπηρεσίες οι οποίες δεν είχαν τίποτα υπ’ όψιν τους, αν και είναι κατανοητό σε όλους ότι καμία περιφερειακή υπηρεσία δεν έχει αρμοδιότητα μέσα σε αστική περιοχή. Ενώ εμείς είχαμε ένα φάκελο με όλες τις γνωμοδοτήσεις ως επί το πλείστον αρνητικές, απ’ όλες τις υπηρεσίες, απ’ όλα τα υπουργεία. Κι ενώ τα είχαμε εμείς  που δεν είμαστε πλειοψηφία, είμαστε αντιπολίτευση, δεν μπόρεσε να τα έχει ο κ. Μέτιος. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως πολύ σοβαρό είναι και το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, όπως πολύ σοβαρό είναι και το θέμα του χρυσού, αλλά εμείς θα επιβάλλουμε στον κ. Μέτιο ως αποφάσεις δεν του αρέσουν. Αλλά και τη συζήτηση όσων θεμάτων δεν του αρέσουν, εφόσον κρίνουμε ότι αυτά τα θέματα συμφέρουν την Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *