«Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες» δηλώνει ο Διευθυντής Δασών Καπετάνγιάννης Γιάννης

Μέχρι τις 30 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες όσων ζουν  στην Ελλάδα όπως διευκρίνισε ο Διευθυντής Δασών κ. Καπετάνγιάννης Γιάννης και 20 ημέρες αργότερα για όσους ζουν στο εξωτερικό.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Δασών «Βρισκόμαστε στην περίοδο των ενστάσεων σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες. Η καταληκτική ημερομηνία σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα είναι έως τις 30 Μαρτίου και σε όσους διαμένουν εκτός, 20 μέρες μετά.

Μέχρι 19 Απριλίου έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης. Μέχρι σήμερα έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά μια ένσταση ενώ στην υπηρεσία μας έχουν έρθει κάποιοι και έχουν καταθέσει ατελώς τις ενστάσεις τους. Αυτές είναι 2-3 ενστάσεις που υποβλήθηκαν ατελώς.

Ο κόσμος έχει ενημερωθεί καλά για τους δασικούς χάρτες.. Η διαδικασία είναι γνωστή και εμείς στην υπηρεσία είμαστε ανοικτοί, δεχόμαστε ερωτήματα και προσέλευση κοινού έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες μας για τον χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων που έχουν αναρτηθεί».

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι η πιο αμφισβητίσιμη περιοχή είναι αυτή της Καβάλας. «Η περιοχή του Αγίου Τρύφωνα αλλά και άλλες περιοχές είναι αυτές που αμφισβητούνται περισσότερο κατ  εμέ. Μιλάμε γύρω από το περιαστικό δάσος και αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Εκεί υπάρχει μια αναδασωτέα έκταση και καταπατημένες εκτάσεις επ΄ αυτού. Για αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί και μια λύση για αυτά τα θέματα. Κατ΄ αρχάς πρέπει να πούμε ότι μια οικοδομημένη περιοχή είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Εκφράζω μια άποψη προσωπική και σε αυτά τα θέματα θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση.  Διότι δεν είναι δυνατόν να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου και να λέω μια κτισμένη περιοχή ότι είναι αναδασωτέα. Αυτό σημαίνει ότι έτσι απλά κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου.

Πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να δώσει λύση και όχι αυτό βέβαια εις βάρος των νομίμων πολιτών. Αυτός που έχει καταπατήσει την δασική έκταση, το φιλέτο γύρω από την Καβάλα πρέπει να πληρώσει» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση