«Είμαι θετικός στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μούτλιας

Αντίθετη είναι η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Κεντρικού Λιμανιού Καβάλας ενώ στην συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφία των παρατάξεων συντάχθηκαν με τις θέσεις της Διοίκησης. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Μούτλια το θέμα είναι σοβαρό και ο ίδιος είναι θετικός  με την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.

 Όπως σημείωσε αρχικά «Είναι ένα θέμα σοβαρό πολύ και το δυστύχημα είναι ότι ενώ πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

 Για μια ακόμη φορά σε ένα μείζον ζήτημα η δημοτική αρχή λειτουργεί πρόχειρα θα έλεγα, διότι δεν κατεβάζει γραπτή εισήγηση για να μας πει τα πάντα ώστε να έχουμε αποκρυσταλλωμένες τις θέσεις και τις απόψεις μας. Θυμίζω ότι ούτε στο ζήτημα του προϋπολογισμού είχαμε μια γραπτή εισήγηση, ούτε στο περίφημο πρόγραμμα για την Παναγία είχαμε μια γραπτή εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Προφανώς δεν εργάζονται όσο πρέπει – δεν ξέρω τι άλλο να πω – δεν θέλουν να καταγράφονται οι απόψεις τους – είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο και δεν το θυμάμαι σε άλλες δημοτικές αρχές να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο σε μείζονα ζητήματα».

 ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Όπως και να έχει το θέμα αυτό της ιδιωτικοποίησης του λιμένος βρίσκει κάθετα αντίθετο το Δήμαρχο Καβάλας και έτσι εμφανίσθηκε και στο Δ.Σ. Συντάχθηκε ουσιαστικά με τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για μια ακόμη φορά και δείχνει ότι προς τα εκεί πλέον πηγαίνει η πρακτική του και οι πολιτικές του απόψεις.

 Όπως και να είναι απόφαση δεν πάρθηκε και ο Δήμαρχος μας είπε στο τέλος, και μετά από μια έντονη αντιπαράθεση που είχε μαζί μου και που ήταν και προσβλητικός απέναντι μου και προς το πρόσωπο μου, μας είπε ότι θα μοιρασθεί ένα κείμενο για να διατυπώσουμε παρατηρήσεις, ενστάσεις.

 Παρόλα αυτά θεωρώ ότι υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατίας. Έχουμε αυτή την στιγμή με το σύστημα που έγιναν οι εκλογές, για πρώτη φορά ο Δήμαρχος και όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλους τους Δήμους, να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Γιατί οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Αυτό όμως κανονικά θα έπρεπε να περιορίζει το Δήμαρχο Καβάλας σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις του, διότι εμφανίσθηκε λάβρος στα ΜΜΕ πριν την συνεδρίαση αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση χωρίς όμως να έχει την απόφαση του Δ.Σ. επί του θέματος».

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Σύμφωνα με τον κ. Μούτλια παλαιότερα οι Δήμαρχοι μπορεί να έκαναν δηλώσεις, αλλά είχαν τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων μαζί τους. «Υπήρχε μια συμπαγής ομάδα, που πάντα την ταύτιζαν με τις απόψεις του Δημάρχου.

 Σήμερα αυτό δεν υφίσταται. Ο κ. Μουριάδης σε ένα σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων  στην παράταξη του έχει μόνο 9 συμβούλους, άρα δεν μπορεί να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις και ομιλίες εξ ονόματος του Δ.Σ. χωρίς να υπάρχει τέτοια απόφαση.

Υπάρχει ένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης εγώ υπέρ αυτής, ο κ. Μουριάδης είπε ότι ήταν κατά, δεν κατέβασε εισήγηση και θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πολύωρης συνεδρίασης του Δ.Σ.».

 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΝΑΚΟΥ

Αναφορικά με την υπόθεση του Κώστα Κουνάκου που ανεξαρτητοποιήθηκε δήλωσε ότι  «Η υπόθεση αυτή έλαβε το τυπικό τέλος της. Ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία στην λογική ότι από τότε που αναλάβαμε καθήκοντα ο κ. Κουνάκος είχε μια τακτική μέσα στο Δ.Σ. που απείχε από την τακτική της παράταξης. Δηλαδή εμφανίζονταν πρόθυμος στις προτάσεις της διοίκησης και ουσιαστικά εμφανιζόταν ως συμπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος. Αυτό δεν μπορούσε να συνεχισθεί και δόθηκε ένα τέλος σε αυτή την συνεργασία.

 Δήλωσε ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη και από όλες τις επιτροπές που τον είχε τοποθετήσει η παράταξη και όλα θα ακολουθήσουν το δρόμο τους.

 Αναπόφευκτα κατά την άποψη μου έγινε αυτό και πράγματι ο κ. Κουνάκος κατά την άποψη μου δεν ήθελε να ασκήσει αντιπολίτευση εξ αρχής, μια θέση που εμείς εξ ανάγκης λάβαμε, αυτή της αντιπολίτευσης δηλαδή. Από το καλοκαίρι ακόμη πριν συγκροτηθούμε σε σώμα και αναλάβουμε καθήκοντα 1η Δεκεμβρίου, φάνηκε ότι ο κ. Μουριάδης εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νέου νόμου που ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιθυμούσε καμία συνεργασία και ήθελε να κυβερνήσει μονοκομματικά, ενδοπαραταξιακά το Δήμο Καβάλας  χωρίς την συνεργασία των άλλων παρατάξεων. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τις άλλες παρατάξεις και έγινε δεκτό μόνο από τον κ. Κουνάκο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *