«Είμαι αντίθετη στη συγκεκριμένη υπομίσθωση, όταν δεν διευκρινίζεται υπό ποιους όρους έχει γίνει» δηλώνει για το Park Food Festival η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου

Διευκρινίσεις επί της διοργάνωσης του Park Food Festival ζητά η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Στις δηλώσεις της εξήγησε ότι όλες οι εκδηλώσεις που προβάλλουν την Καβάλα είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να μην υπάρχει αθέμητος ανταγωνισμός.

Η κα Ιωσηφίδου είπε ότι «πάντα ο δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια ήταν και θα είναι υπέρ των εκδηλώσεων που προσθέτουν μία συγκεκριμένη αξία στην περιοχή του δήμου και ευρύτερα του νομού. Όμως όλες αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται έχουν έναν κοινό στόχο και σκοπό. Το όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αυτό μπαίνει πάνω απ’ όλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει καμία ανάμιξη η Δημωφέλεια. Ιδιώτης έχει κάνει αίτημα στο δήμο Καβάλας προκειμένου να του μισθωθεί ο συγκεκριμένο χώρος στο πάρκο Φαλήρου, αφού πρώτα υπήρχε μία απάντηση υπό προϋποθέσεις από τον ΟΛΚ, σε αντίστοιχο αίτημα που έγινε εκεί. Ο ΟΛΚ τους απαγόρευσε την πώληση εμπορευμάτων. Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του Μαΐου είχε αποφασίσει θετικά υπέρ της μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, έλειπαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μπορούσε να έχει πλήρη γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει με απόφαση μία μίσθωση συγκεκριμένου χώρου. Ο ιδιώτης επανήλθε με νέο αίτημα ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να του δοθεί η δυνατότητα υπομίσθωσης του χώρου. Αυτό συζητήσαμε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Κατ’ αρχήν έλειπε ο συγκεκριμένος ιδιώτης προκειμένου να λύσει απορίες, όπως για το θέμα της υπομίσθωσης. Μιλάμε για μία δημοτική έκταση, άρα το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει αν γνωρίζει όλους τους όρους. Από τη στιγμή που έλειπε ο ενδιαφερόμενος για να μας απαντήσει τεκμηριωμένα ή να μας απαντήσει την οποιαδήποτε θέλησή του για δυνατότητα υπομίσθωσης, υπήρχαν πολλά κενά. Διότι εμείς οφείλουμε να ακούσουμε την αγορά, υπάρχουν τρεις επαγγελματικές ομάδες του δήμου Καβάλας που εναντιώθηκαν σ’ αυτήν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διότι δεν είναι στα πλαίσια του θεμιτού ανταγωνισμού, αφού ο χώρος θα υπομισθωθεί από επαγγελματικές ομάδες εκτός Καβάλας. Προσωπικά είμαι αντίθετη στη συγκεκριμένη υπομίσθωση, όταν δεν διευκρινίζεται υπό ποιους όρους έχει γίνει. Όλοι συμφωνούμε ότι ναι, είμαστε υπέρ του συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά με όρους που ο ίδιος ο δήμος θέτει μέσα στα πλαίσια του θεμιτού ανταγωνισμού και όχι του αθέμιτου. Οφείλουμε να ακούμε τις επαγγελματικές ομάδες της περιοχής μας, άρα είμαστε υπέρ του Food Festival αλλά υπό προϋποθέσεις που ο ίδιος ο δήμος θέτει ως όρους».

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ακούστηκε ότι θα είναι πάνω από 50 οι υπομισθώσεις και για μίσθωμα τουλάχιστον 500 ευρώ στον καθένα. Μόνο από αυτό, προκύπτει μεγάλο ποσό. Οποιοσδήποτε ιδιώτης πρέπει να πληρώνεται.  Αλλά στα πλαίσια του θεμιτού ανταγωνισμού. Γιατί ακούγονται κι άλλα για οικονομικές συμφωνίες με τους τρίτους υπομισθωτές που ενδιαφέρονται να πάνε στο συγκεκριμένο χώρο. Όταν ακούγεται αυτό το ποσό ως μίσθωμα, όπως ακούγονται και άλλες οικονομικές συμφωνίες που κάνει ο ιδιώτης, αν δεν είναι εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να τον ρωτήσουμε, να τις διαψεύσει ή να τις επαληθεύσει, πώς θα λάβει αντίστοιχη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Και κάποια στιγμή, πριν αποφασίσουμε ήρθε στην αίθουσα όχι ο ίδιος ο ιδιώτης αλλά ένας έφηβος που δεν ξέρουμε ποιον εκπροσωπούσε. Όταν αντιδρούν οι τρεις πιο δυνατές ομάδες τοπικών φορέων στην Καβάλα, που έστειλαν και έγγραφο τεκμηριώνοντας τις αντιρρήσεις τους και τις αντιδράσεις τους, δεν οφείλουμε να τους ακούσουμε;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *