Δώδεκα μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Energean

Δώδεκα μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ενεργειακής Αιγαίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας κ. Σωτήρη Χιωτάκη είναι μία διαδικασία που τηρείται εδώ και χρόνια.

Ο κ. Χιωτάκης είπε ότι «πρόκειται για 12 μεταπτυχιακούς σπουδαστές του προγράμματος τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, με το οποία υπάρχει μια μακρά και σταθερή συνεργασία. Πολύ εποικοδομητική τόσο για τη νέα γενιά τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού που σιγά- σιγά δημιουργείται στη χώρα, όσο και για μας, αφού ένας στους τέσσερις απασχολούμενους είναι απόφοιτοι του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Νοιώθουμε ευτυχείς που μέσα από αυτήν τη συνεργασία αλλά και τις συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια –δεχόμαστε επισκέψεις από το Αριστοτέλειο, το Δημοκρίτειο, την Κρήτη κλπ- διότι δίνουμε και μία προοπτική στη νεολαία της χώρας και εν προκειμένω της Καβάλας, να παραμείνει στον τόπο της. Να σπουδάσει κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον το οποίο πιστεύουμε ότι έχει προοπτικές στην Ελλάδα και να μην αναγκαστεί η χώρα να αιμορραγήσει και σ’ αυτόν τον τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό. Αν μπορούμε να δημιουργούμε τέτοιους θύλακες με προοπτική ανάπτυξης για τη νέα γενιά, για μας είναι μια πραγματική δικαίωση των προσπαθειών μας».

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ακολούθως τόνισε πως «Είναι σαφές ότι η βιομηχανική εκπαίδευση που λαμβάνουν, η παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας των θαλάσσιων και χερσαίων εγκαταστάσεων αλλά κυρίως η μύηση στις διαδικασίες υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος που είναι πάρα πολύ αυστηρές όχι μόνο στην Energean αλλά συνολικά στην παγκόσμια βιομηχανία υδρογονανθράκων, τους δίνουν πάρα πολύ σημαντικά εφόδια, μια σημαντική εμπειρία για απασχόληση και αλλού. Αποκτούν ένα πάρα πολύ σημαντικό εφόδιο στην προσπάθειά τους στη συνέχεια να αναζητήσουν απασχόληση καθότι είναι ένα μέρος του βιογραφικού τους και της πρακτικής κατάρτισης».

Τέλος δήλωσε «να ευχαριστήσουμε πολύ, πέρα από τα στελέχη της Energean που οργανώνουν κάθε φορά τις επισκέψεις   και το Λιμενικό Σώμα που προμήθευσε σκάφος για να μεταβούν τα παιδιά στις εξέδρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *