Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Θάσο λόγω των πρόσφατων πλημμυρών ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Θάσο λόγω των πρόσφατων πλημμυρών ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο επιβάλλεται να δρομολογηθούν έργα αποκατάστασης.

Ακολούθως ανέφερε ότι «Εξαιρουμένων των παρεμβάσεων που δρομολόγησε ο στρατός μας με τα μηχανήματα του και κάποιες μικρότερες παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος Θάσου, δεν υπάρχει κάποιο άλλο έργο που να είναι σε εξέλιξη.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια κατάσταση η οποία είναι δύσκολη και αυτή η κατάσταση θα γίνει εκ νέου πιο δύσκολη αν ξαναβρέξει. Αν γίνει αυτό θα έχουμε εκ νέου προβλήματα. Και προσέξτε. Στις περιοχές που είχαν καεί, αποδείχθηκε ότι κάποιες παρεμβάσεις που είχε κάνει το Δασαρχείο, κάποια έργα για τη διάβρωση και τις πλημμύρες, κράτησαν! Στις περιοχές που δεν έχουν καεί και δεν έγινε κάποιο έργο είχαμε τα περισσότερα προβλήματα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι που δεν είναι και δεν ξέρουν από την Θάσο βγήκαν δημόσια και άρχισαν να λένε ότι «τι έγιναν τόσα λεφτά και που πήγαν;». Κάποιος έπρεπε να βρει το τρίγωνο των Βερμούδων…. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια υστέρηση στα θέματα αυτά ενώ υπάρχει και μια χρονική υστέρηση στην παραγωγή του προγραμματισμού των έργων που θα πρέπει να δρομολογηθεί για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται και τι δεν γίνεται. Είναι ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το αφήσουμε. Ούτε να πούμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια απλή συζήτηση κάλυψε τον ρόλο της Περιφέρειας και ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ούτε μπορούμε να πούμε ότι όλα τελείωσαν με μια απλή επίσκεψη του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και όλοι βγήκαν από την υποχρέωση».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να δούμε το όλο ζήτημα σοβαρά, πρέπει  να δούμε τα θέματα αποζημιώσεων, να δρομολογήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα έργων  και σαφώς δεν θα τελειώσουν όλα σε ένα χρόνο, αλλά θα δώσει λύσεις. Ας γίνει όμως κάτι. Γιατί όταν Αντιπεριφερειάρχης ήμουν εγώ και ο Γιώργος Παυλίδης ήταν Περιφερειάρχης είχαμε μια άλλη λογική όταν λειτουργούσαμε. Η λογική του να πας, να βγεις πέντε φωτογραφίες και να κάνεις επισκέψεις χωρίς συμπεράσματα, να πας να κάνεις δηλώσεις άνευ νοήματος,  είναι μια λογική την οποία εγώ δεν την ασπάζομαι και δεν την νουθετώ. Και αν θέλετε θα πω ότι στις ηλεκτρονικές εφημερίδες του Έβρου υπάρχουν δημοσιεύματα και παράπονα για την κατάσταση στην Σαμοθράκη…. Τους έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό ότι οι ζημιές που έγιναν δεν τελειώνουν. Η τιμή της αμόλυβδης για παράδειγμα έχει ξεπεράσει το 1,60 αριστερά δεξιά ενώ στην Σαμοθράκη έχει ξεπεράσει το 1,80. Το πετρέλαιο ήταν  1,35 στην Σαμοθράκη είναι 1,65. Θυμηθείτε ότι ο Περιφερειάρχης έχει υποσχεθεί σε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι εκεί θα συζητηθεί το θέμα της Σαμοθράκης και μάλιστα θα γινόταν συζήτηση στην Σαμοθράκη. Αυτή την στιγμή ή η Σαμοθράκη είναι εκτός δημοσιότητας και υπάρχει μόνο το θέμα με τα καύσιμα και δεν βλέπω ότι ασχολείται κανείς με την Περιφέρεια για αυτό το θέμα και δεν βλέπω να γίνεται συνεδρίαση για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά».

Ο ίδιος σχολίασε ότι πολλές φορές δέχεται κριτική και κατηγόρια για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται. «Προτιμώ να είμαι σκληρός και συνεπής και από εκεί και πέρα σε όποιον αρέσει και σε όποιον δεν αρέσει. Εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και με τους πολίτες της Καβάλας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *