Δύο τα πιθανά σημεία για να λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας διερευνά προτάσεις για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς Κρηνίδων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι εξετάζονται οι επιλογές και θα προχωρήσουν ανάλογα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε έρθει σε επαφή με τους μικροπωλητές. Θα το ανοίξουμε το θέμα και θα ξεκινήσουμε κουβέντα για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί η Λαϊκή σε κάποιο άλλο σημείο. Έχουμε διερευνήσει κάποια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Οι επιλογές είναι ουσιαστικά δύο. Ή θα μείνει εκεί που είναι ή θα επιστρέψει στο κέντρο των Κρηνίδων αλλά πλέον οι δυνατότητες να μεταφερθεί εκεί είναι περιορισμένες γιατί έχει γίνει ένα έργο. Όμως δεν θέλω να προϊδεάσω για κάτι, αυτά τα θα κατατεθούν στην κουβέντα που θα ακολουθήσει. Πιθανότατα η συνάντηση θα γίνει μέσα στο Νοέμβρη.

Εξετάστηκαν οι χώροι. Είναι ένας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου για τον οποίο όμως από την προηγούμενη διοίκηση είχαν μαζευτεί υπογραφές να μην μεταφερθεί εκεί πέρα. Ένας άλλος που οδηγεί προς τα χωράφια, εκεί υπάρχουν αντιδράσεις γιατί οι μισοί μικροπωλητές θα είναι απομονωμένοι οπότε θα είναι δύσκολο να πουλάν τα προϊόντα τους. Ουσιαστικά αυτές οι δύο επιλογές έχουν αποκλειστεί, οπότε οι επιλογές που έχουμε καταλήξει είναι δύο. Αν μείνει εκεί που είναι θα την ενισχύσουμε με τις απαραίτητες υποδομές, όπως τουαλέτες, κάποιο πάρκινγκ. Αν επιστρέψει στο κέντρο των Κρηνίδων θα δούμε αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Συνέχισε λέγοντας για την περιοχή ότι «προσπαθούμε να συμμαζέψουμε κάποια πράγματα. Έχουμε δώσει βάρος στην καθημερινότητα. Οι εργάτες που έχουν έρθει έχουν δώσει μια δυναμική προς αυτήν την κατεύθυνση. Προετοιμαζόμαστε τώρα για την εθνική μας γιορτή. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε για ένα καλύτερο μέλλον μέσω κάποιων προγραμμάτων».

ΤΕΝΑΓΗ

Για τα Τενάγη των Φιλίππων είπε ότι «δεν είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά κάποιες γέφυρες οι οποίες είναι, πια, επικίνδυνες. Αν περάσουν κάποια στιγμή βαριά μηχανήματα θα έχουμε ζητήματα. Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια, θα γίνει ενημέρωση επί τόπου με τους Αντιπεριφερειάρχες χωρικούς και θεματικούς που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Είχαμε επιδιώξει να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα -δεν το καταφέραμε. Η οδοποιοία στα τενάγη δεν είναι η ενδεδειγμένη. Και τα στραγγιστικά και τα αρδευτικά. Αυτά είναι τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να τα δούμε άμεσα γιατί είναι σε οριακό σημείο κι έχουμε προβλήματα επικινδυνότητας, πια. Πρέπει να τα δούμε το χειμώνα.

Επίσης σχεδιάζουμε ένα γραφείο αγροτικής ανάπτυξης για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι αγρότες. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να το εκσυγχρονίσουμε. Να έχει το ρόλο του αγροτικού ΚΕΠ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *