Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καβάλας από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχώρησε σε δωρεά 9.000 ευρώ στο Δήμο Καβάλας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς υπογράμμισε ότι θέλουν αυτού του είδους συνεργασία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πρόκειται για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» το οποίο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ αποφάσισε να κάνει αυτήν τη δωρεά σε αρκετούς δήμους στην Ελλάδα, που ενδιαφέρθηκαν και ήταν προετοιμασμένοι. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο, είναι γύρω στις 9 χιλιάδες ευρώ, αλλά απ’ ευθείας η ΚΕΔΕ συμβάλλεται με τους προμηθευτές, εμείς κάνουμε την παραγγελία κι από τους εν ενεργεία δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πιστεύω 15-20 ημερών, θα έχουμε αυτά τα προϊόντα που έχουμε παραγγείλει. Αυτά θεωρώ ότι επαρκούν για να καλύψουν επισιτιστικές ανάγκες της κάθε οικογένειας δικαιούχων, τουλάχιστον για ένα μήνα και απλά έχουμε τον περιορισμό να τα διαθέσουμε εντός του επόμενο τριμήνου. Κάναμε ήδη την παραγγελία, πήραμε ομόφωνα την απόφαση και παρ’ ό,τι δεν είναι πολύ μεγάλη η δωρεά, θέλουμε να έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διότι κατά καιρούς υλοποιεί πολλά προγράμματα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και κυρίως επισιτιστικά. Και θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια συνεργασία γιατί νομίζω ότι μπορούμε να επωφεληθούμε αρκετά από αυτήν.

Είναι δωρεάν διανομή τροφίμων σε συγκεκριμένους δικαιούχους, αυτούς που ήδη είχαν επιλεγεί βάση των προπέρσινων εκκαθαριστικών. Αλλά δεν παύει να είναι μια βοήθεια η οποία από αυτό το φθινόπωρο θα είναι ακόμη πιο έντονη η ανάγκη για τέτοιου είδους συνεργασίες. Θα είναι πιο δύσκολος ο φετινός χειμώνας και περισσότεροι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε θέση αν χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια».

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις για να τροποποιήσουμε τον κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σύντομα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο κι αμέσως μετά θα απευθυνθούμε και στους εν ενεργεία δικαιούχους και σε όλους τους άλλους εν δυνάμει δικαιούχους να φέρουν δικαιολογητικά, να επικαιροποιήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία, ώστε να προκύψει το καινούργιο μητρώο. Θέλουμε τέλος Οκτωβρίου να κάνουμε μία διανομή τροφίμων ακόμη πριν τη μεγάλη των Χριστουγέννων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *