Δωρεάν εξετάσεις στην Καβάλα από τους Γιατρούς του Κόσμου

Στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη (5/12), κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου», για να παράσχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Για το θέμα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες το πρωί  από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο και την εκπρόσωπο των «Γιατρών του Κόσμου» στην Π.Ε. Καβάλας Άννα Γιοβανιού.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Παράλληλα, συνεχάρη τους «ΓτΚ», ευχαρίστησε την κ. Γιοβανιού και υπογράμμισε ότι καταβάλλεται μια πολύτιμη προσπάθεια που απευθύνεται με μεγάλη σοβαρότητα απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες αυτές, με έναν τρόπο που σέβεται την ιδιωτικότητα τους.

Από την πλευρά της η κ. Γιοβανιού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για το ότι έχει σταθεί πολλές φορές στο πλευρό των «ΓτΚ», είτε στο προσφυγικό, είτε με την παροχή εμβολίων, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη αποστολή των «ΓτΚ» ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες από τα ορεινά της Π.Ε. Ροδόπης (πομακοχώρια). Ακολούθως Δευτέρα (3/12) και Τρίτη (4/12) οι «ΓτΚ» θα είναι στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και την Τετάρτη (5/12) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» με τις ειδικότητες του γυναικολόγου και του οφθαλμιάτρου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΓΙΟΒΑΝΙΟΥ

Η κ. Γιοβανιού τόνισε ότι τα άτομα που ενδιαφέρονται, καλό θα είναι να προσέλθουν νωρίς για να εξεταστούν και να μην περιμένουν αργά το μεσημέρι, αφού ο αριθμός των εξεταζομένων είναι συγκεκριμένος.

Η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» εξέφρασε και το παράπονο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι «ΓτΚ» έχουν δεχθεί κακοήθη σχόλια για το προσφυγικό.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το παράρτημα των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα λειτουργεί από το 2007. Από τότε μέχρι σήμερα παρέχουμε δωρεάν περίθαλψη και εμβόλια σε παιδιά και ενήλικες. Εμείς αποχωρήσαμε από το προσφυγικό από τον Μάιο, αφού ανέλαβε το κράτος και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να δεχόμαστε όλα αυτά τα άσχημα σχόλια. Θα πρέπει όλοι να θυμούνται ότι είμαστε «Γιατροί του Κόσμου», είμαστε για όλους τους ανθρώπους και  θα παρακαλούσα όλα αυτά τα κακόβουλα σχόλια εναντίον μας να σταματήσουν, γιατί θα πρέπει να σκεφθούν και την πορεία μας τόσων ετών για τον ελληνικό πληθυσμό. Τα κακόβουλα σχόλια δεν μας πτοούν. Μας ενοχλεί η κοντή μνήμη των συνανθρώπων μας. Τα τόσα χρόνια προσφοράς στους συμπολίτες μας, διαγράφηκαν εν ριπή οφθαλμού», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις της η Άννα Γιοβανιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *