Δυναμική η συμμετοχή και του Επιμελητηρίου Καβάλας στο συλλαλητήριο της 15ης Μαΐου για τα διόδια

Δυναμικά θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Καβάλας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 15 Μαΐου για τα διόδια που πρόκειται να κατασκευάσει η Εγνατία Οδός ΑΕ στην Παράκαμψη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο για τον καλύτερο συντονισμό της όλης διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «κατ’ αρχήν δεν υπάρχει ερώτημα. Είναι δυνατόν το Επιμελητήριο να μην είναι σ’ αυτόν τον αγώνα; Πρωτοπόρος, όπως πάντα, το Επιμελητήριο Καβάλας σ’ αυτούς τους αγώνες, φυσικά και δίνει παρών, φυσικά και οργανώνει τα σωματεία του, τους εμπορικούς συλλόγους. Ήδη από την πρώτη στιγμή είχαμε διοικητική Επιτροπή και αποφασίσαμε να συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας, να αναλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα να οργανώσει τον επιχειρηματικό κόσμο, να τον ενημερώσει, να τον κινητοποιήσει για το θέμα αυτού του συλλαλητηρίου που πρέπει να μας βρει όλους μαζί, όλους τους φορείς, μαζικά ενωμένους για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν, πλέον, κάποιοι να μας κοροϊδεύουν. Επομένως, ακόμη και στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνάντηση που είχαμε στο Επιμελητήριο με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου τον κ. Λεμονίδη, με τον αντιδήμαρχο τον κ. Τσουρουκίδη ο οποίος έχει αναλάβει και πιο ενεργά τον συντονιστικό ρόλο, με τον πρόεδρο των καφεζυθοπωλών τον κ. Βαφείδη, καθίσαμε, μιλήσαμε και είδαμε πώς η αγορά μπορεί να κινηθεί, αν συντονιστεί καλύτερα και με το Επιμελητήριο σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο να κινητοποιήσουμε μέχρι και την Τρίτη τα μέλη μας, πόρτα- πόρτα εάν χρειαστεί, έτσι ώστε να «νεκρώσει» το κέντρο της πόλης και φυσικά να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε και φορείς γειτονικών δήμων. Γιατί όλους μας αφορά αυτό που πάει να γίνει. Κι όπως είπα, αυτό που και μένα προσωπικά με ενοχλεί, γιατί όταν υπήρξε μία κινητοποίηση πριν από μερικούς μήνες, όλοι προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν -«μην στεναχωριέστε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δεν θα γίνει τελικά, θα γίνουν τα πλευρικά διόδια ή τα ηλεκτρονικά διόδια, θα βρεθεί λύση»- και βλέπουμε, πάλι, ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα, να υπάρξει μια έντονη κινητικότητα, να μπαίνουν κώνοι, να ξεκινάν οι εργασίες κ.ο.κ. Και πάλι να μας λένε «μην στεναχωριέστε, το 2019 θα τα αλλάξουμε». Μα τότε γιατί τα κάνουν τώρα; Γιατί ξοδεύουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μία χώρα που έχει κρίση; Για μετά από ένα χρόνο να έρθουν και να πουν ότι θα τα ξηλώσουν; Τώρα, ποιος κοροϊδεύει ποιον, δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά. Επομένως, το Επιμελητήριο, εμείς –το έχω πει και παλιότερα- δεν είμαστε κατά του να υπάρχει ένα αντίτιμο για τη συντήρηση της Εγνατίας Οδού και του κάθε δρόμου. Διαμαρτυρόμαστε κατ’ αρχήν για το σημείο που είναι ένα απαράδεκτο σημείο. Είναι το χειρότερο σημείο της Εγνατίας Οδού σε ένα ανηφορικό ή κατηφορικό σημείο το οποίο, φανταστείτε, μια νταλίκα ενός βαρέου τύπου να σταματάει ή να ξεκινάει. Τι τραβάει μια φορτωμένη νταλίκα με 22-25 τόνους στην ανηφόρα της Εγνατίας Οδού, να σταματήσει για να πληρώσει το διόδιο. Αυτό είναι το πρώτο απαράδεκτο».

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Το δεύτερο: Γίνεται μερικά χιλιόμετρα μετά την έξοδο προς την πόλη της Καβάλας. Φανταστείτε, επομένως, ότι από τον κόμβο της Άσπρης Άμμου πόσα αυτοκίνητα θα μπαίνουν, πλέον, φορτηγά, ημιφορτηγά, μέσα από το κέντρο της πόλης. Φανταστείτε, επομένως, την περιβαλλοντική επιβάρυνση, την επιβάρυνση του μποτιλιαρίσματος κ.ο.κ. Και το τρίτο, φυσικά, ενώ μας είπαν ότι θα υπάρχουν κάποια αναλογικά διόδια, βλέπουμε ότι πάλι θα μπει ένα διόδιο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ήδη χτίζεται ένα άλλο στην Ασπροβάλτα, άρα επομένως θα επιβαρυνθούμε ακόμη περισσότερο, σαν μία πόλη, σαν μία περιοχή, για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που έτσι κι αλλιώς θέλουμε να φέρουμε και από ‘κει και πέρα όλοι τελικά βλέπουν ότι όλα γίνονται εις βάρος της Καβάλας. Αυτό βροντοφωνάζουμε. Δεν βροντοφωνάζουμε κάτι άλλο. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, ο επιχειρηματίας, ο έμπορος, το έχει καταλάβει και θα είμαστε όλοι μαζί την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία, κλείνοντας τις επιχειρήσεις μας, δίνοντας ένα βροντερό παρών» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *