Δριμύτατη κριτική  Παναγιωτόπουλου για το Σκοπιανό

Όπως ήταν αναμενόμενο τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο για το ονοματολογικό των Σκοπίων, όσο και για το θέμα των διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας, παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  χθες  ο βουλευτής του κόμματος, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην συνέντευξη αρχικά χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος που σχολίασε τις ευθύνες τις κυβέρνησης για το Μακεδονικό.

Από πλευράς του ο κ. Παναγιωτόπουλος, αρχικά, αναφέρθηκε στα όσα είπε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι κατανοεί την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το θέμα, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση την υποτίμησαν, είτε λόγω ελλιπούς γνώσης της ιστορίας, είτε λόγω ιδεοληψιών του παρελθόντος της Αριστεράς.

«Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έγινε αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι το θέμα απασχολεί κατά τρόπο έντονο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί κάτι άλλαξε φαίνεται, αν και η πρώτη προσπάθεια ήταν να απαξιωθούν τα συλλαλητήρια κι όσοι μετείχαν σε αυτά. Στη συνέχεια προέκυψε η υπόθεση Novartis που κάλυψε τον απόηχο των συλλαλητηρίων μέχρι να σκάσει κι αυτή η φούσκα και να αποδειχθεί ότι επρόκειτο για φιάσκο και μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Επανέρχομαι στο Σκοπιανό όπου διαπιστώνω ότι πηγαίνουμε σε αδιέξοδο. Είμαι ικανοποιημένος που πηγαίνουμε σε αδιέξοδο γιατί συμβάλλαμε κι εμείς στη Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά, ώστε να δειχθεί ότι δεν είμαστε όλοι σύμφωνοι και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στην ονομασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Ακολούθως στάθηκε στα ερωτήματα που έθεσε προς την κυβέρνηση στη Βουλή για το θέμα, όπως το αν έχει αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, αν έχει εγκαταλειφθεί η εθνική θέση erga omnes, αν αληθεύει η πληροφορία ότι έχει σταλεί επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση προς το ΝΑΤΟ δια της οποίας ξεκινά η διαδικασία ένταξης των Σκοπιών στον οργανισμό και το τέταρτο ερώτημα αν όλες αυτές οι εξελίξεις τελούν υπό τη γνώση και τη συναίνεση του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου.

«Διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας, συμφωνεί ο κ. Καμμένος; Διότι αν έρθει συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, προφανώς λογικό θα ήταν να κυρωθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες σύμφωνες γι’ αυτά που αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης; Ζητήσαμε εξηγήσεις που δεν μας δίνονται», σημείωσε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ …

«Είπα στη Βουλή «ευχαριστούμε δε θα πάρουμε». Εννοούσα ότι μια συμφωνία που έρχεται με δόσεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Μια συμφωνία που η Ελλάδα τα δίνει όλα σήμερα, για να πάρει αύριο κάτι μελλοντικό κι αβέβαιο, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι μια συμφωνία κατά την οποία η χώρα μας εγκαταλείπει πάγιες θέσεις, παραχωρεί πολλά για να πάρει σχεδόν τίποτα κι επομένως είναι μια συμφωνία εθνικά επιζήμια. Μια συμφωνία που σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε. Φαίνεται ότι υποχωρούν οι πιθανότητες συμφωνίας, επειδή κατά την κυβέρνηση υποχωρούν τα Σκόπια. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει αυτό. Μπορεί να εγείρουν νέες απαιτήσεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι και η ελληνική πλευρά, αντιλαμβανόμενη το δυσμενέστατο κλίμα γι’ αυτήν στην κοινωνία, ξέρει ότι δεν την παίρνει και υπαναχωρεί. Είμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλαμε ώστε να καταλάβει ότι αυτό που διαπραγματεύεται δεν είναι επωφελής λύση», τόνισε στις δηλώσεις του για το ίδιο θέμα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, όπως και στην πόλη της Καβάλας, δήλωσε: «Αυτές οι εκδηλώσεις, χωρίς να είναι υποκινούμενες από κομματικούς μηχανισμούς, είναι αυθόρμητες και δικαιολογημένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού για το εθνικό θέμα κι αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Μάλλον δεν θα είμαι στην Καβάλα την Τετάρτη, βρέθηκα στα συλλαλητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης τον χειμώνα, έχω διατυπώσει το στίγμα μου, αλλά θα είναι παρόντα τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ως απλοί πολίτες, όχι ως συντεταγμένος κομματικός μηχανισμός για να δώσουμε στίγμα για τη θέση μας σχετικά με το ζήτημα».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των διοδίων, για το οποίο την Τρίτη (5/6) θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

«Θα πρέπει να ρίχνει πολύ κλάμα αυτές τις μέρες ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κάθε φορά που παίρνει μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνεί στη βάση μνημονιακών επιταγών, το κάνει με πόνο ψυχής και δάκρυα. Ήδη έχει τροποποιήσει τρεις φορές την Κ.Υ.Α. του 2014 που προβλέπει εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή μας. Ο αντιμνημονιακός μαχητής Σπίρτζης έχει τροποποιήσει την Κ.Υ.Α. για να τη φέρει στα μέτρα των απαιτήσεων του μνημονίου, του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και της Εγνατίας. Κάνει λόγο για εγκατάσταση όχι αναλογικών, αλλά μετωπικών διοδίων όπως κατασκευάζονται παρά τα όσα λένε εμπαίζοντας την τοπική κοινωνία», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ…

«Η τελευταία τροποποίηση της Κ.Υ.Α. κατ’ επιταγή του επικαιροποιημένου μνημονίου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάργα, για να μη ξεχνάμε κι αυτό, το τέταρτο μνημόνιο και καθαρό, στις 24/5 αποσαφηνίσει ότι η Εγνατία θα εξαιρεθεί από την κατασκευή αναλογικών διοδίων όπως προέβλεπε η πρώτη Κ.Υ.Α. Άρα είναι ειλημμένη απόφαση να κατασκευαστούν τα μετωπικά κι ότι άλλο λέγεται στο δημόσιο λόγο είναι καθαρή κοροϊδία. Θα έχει την ευκαιρία ο κ. Σπίρτζης, αν έρθει να απαντήσει, να μας τα ξεκαθαρίσει. Θα επικαλεστώ τις τρεις τροποποιήσεις και τη ρητή πρόβλεψη ότι εξαιρείται η Εγνατία από την κατασκευή αναλογικών διοδίων, γιατί έχουμε ακούσει πολλά. Ή μας λένε ψέματα ή υπάρχει σκανδαλάκι από πίσω εφόσον θα γίνουν δαπάνες για κάτι που είναι εντελώς αχρείαστο. Τελικά αυτό που προκύπτει είναι ότι έχει κανονικά προβλεφθεί κατασκευή μετωπικών διοδίων επειδή κατόπιν ενεργειών του κ. Σπίρτζη εξαιρέθηκε η Εγνατία από την κατασκευή αναλογικών διοδίων. Πραγματικά το καλύτερο παιδί, ο καλύτερος μαθητής αυτών που ζητούν οι δανειστές, το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., το μνημόνιο κλπ. ο κ. Σπίρτζης. 22 Μαϊου η προθεσμία συμμόρφωσης του υπουργείου με την επιταγή εξαίρεσης της Εγνατίας από τα αναλογικά και 24/5 δυο μέρες μετά ο συνεπέστατος κ. Σπίρτζης συμμορφώθηκε κι όλα τα άλλα είναι παραμύθια», επισήμανε καταληκτικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *