«Δραματική η υπερφορολόγηση των επαγγελματιών» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Μάρκος Δέμπας

Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων  είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο και της Καβάλας καθώς πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας…  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

«Θα λέγαμε ότι πρόκειται για την τρέλα του ελληνικού κράτους, του ελληνικού δημοσίου, η τρέλα πολιτική η οποία έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου βλέπουμε ότι οι χώρες που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη τους δίδουν ένταση στην επιχειρηματικότητα. Με την υπερφορολόγηση και  με κινήσεις που διώχνουν ουσιαστικά την ανάπτυξη από την χώρα μας, πως θα δούμε ανάπτυξη τελικά;».

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση είναι ένα σωστό φορολογικό σύστημα. Εμείς όχι μόνο έχουμε ένα θέμα με αυτό, δεν έχουμε δηλαδή σταθερό φορολογικό σύστημα αλλά κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση σχεδόν  κάθε μήνα βλέπουμε και μια νέα εγκύκλιο σε μια νέα φορολογική οδηγία και όλα αυτά σαφώς και είναι εις βάρος των επιχειρήσεων που μοχθούν.

Βλέπουμε επομένως ότι αυτή η φορολογική τακτική παρόλο που όλοι φωνάζουμε και λέμε ότι δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις που προκύπτουν από την αυτή την άκρατη υπερφορολόγηση δεν πρόκειται να φέρουν έσοδα στο κράτος μια και δεν γίνεται να πληρώνουμε άλλους φόρους, η κυβέρνηση βάζει συνεχώς και άλλους φόρους… Και δεν είναι μόνο οι φόροι στις επιχειρήσεις, Είναι και ο ΕΝΦΙΑ και οι άλλοι φόροι της καθημερινότητας, όλα αυτά που εμποδίζουν την  επιχείρηση και λειτουργούν ως ένα τρομερό τροχοπέδη. Από εκεί και πέρα βλέπουμε λες και εμείς είμαστε οι έξυπνοι και βρήκαμε κάτι καινούριο.

Όλοι μειώνουν τις φορολογίες, όλοι διατηρούν ένα σοβαρό φορολογικό σύστημα και μόνο εμείς λειτουργούμε με τον τρόπο που βλέπουμε. Και δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει φορολογία. Απλά αυτό το τρελό που συμβαίνει φόροι ακόμη και στο 75% μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει….

Εμείς συμφωνήσαμε με τις επιταγές της Τρόικα για αυξήσεις στους φόρους επειδή δεν κάναμε κάτι άλλο που θα έπρεπε. Δεν πειράξαμε για παράδειγμα το δημόσιο, δεν πειράξαμε τις κρατικές δαπάνες… Δεν συμμαζέψαμε το δημόσιο… Μιλάμε για χλιδή ακόμη και τώρα και το 55% του ΑΕΠ της χώρας ακόμη δίδονται στις δημόσιες δαπάνες. Αυτό το βλέπει κανείς; Βλέπει ότι ακόμη και πέρσι 1,.5% αυξήθηκαν οι μισθοί του δημόσιου τομέα;

Επομένως αυτό το 1,5% που είναι κάποια δις ευρώ τα πήρανε από την υπερφορολόγηση.  Και σήμερα ακόμη, ο ιδιώτης και ο ιδιωτικός τομέας αντιδρά γιατί δεν μπορεί να πληρώσει όχι γιατί όλοι έγιναν μπατζαχτζήδες. Απλά δεν μπορούν πια».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

Ο κ. Δέμπας ακολούθως σχολίασε ότι «Ο δημόσιος τομέας θεωρείται ως το κυβερνητικό μπαλάκι που ο καθείς κάνει ό,τι θέλει. Εκεί διορίζουμε χωρίς εξηγήσεις, εκεί κάνουμε δαπάνες και κάθε τι …Τα τελευταία χρόνια για να μην πω από την σύσταση του ελληνικού κράτους, μόνο το δημόσιο βλέπουν όλοι και ιδού που καταλήξαμε. Πουθενά ο ιδιωτικός τομέας. Αν λοιπόν θέλουμε μια σοβαρή χώρα θα πρέπει να βλέπουμε το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να κινούνται από κοινού και ο ιδιώτης να αναπτύσσεται και μέσα από σοβαρή επιχειρηματικότητα το κράτος να λαμβάνει από την φορολογία. Ειδάλλως έσοδα δεν θα υπάρχουν και ο κόφτης στους μισθούς και στις συντάξεις που λένε όλοι απλά έρχεται.

Γιατί στο τέλος τέλος όλα αυτά τα μέτρα που έχουν πει δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Και πάλι μιλάμε για νέους φόρους, με τις μεταβιβάσεις ακινήτων για παράδειγμα, με αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Η Ελλάδα η μόνη χώρα του 2015 που αύξησε την φορολογία της. Αυτό τα λέει όλα».

ΕΚΘΕΣΗ

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δέμπας για τις εργασίες στο εκθεσιακό κέντρο τόνισε « πάμε καλά. Οι παρεμβάσεις γίνονται και ολοκληρώνονται, θα γίνουμε τελείως έτοιμοι στο τεχνικό κομμάτι και σε έναν ωραίο χώρο θα υποδεχθούμε επισκέπτες και εκθέτες, Τελειώνουν οι εργασίες αποκατάστασης από τις φθορές των προσφύγων και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια άρτια έκθεση, Το ζήτημα είναι οι εκθέτες, πάμε καλά και νομίζω ότι το σύνολο των χώρων θα κλεισθεί από όλους τους εκθέτες.  Και αυτό είναι καλό γιατί παρά τη γκρίνια και τις δυσκολίες, ο κόσμος της Καβάλας και άπαντες στηρίζουν την έκθεση της Καβάλας. Θα έχουμε επισκέπτες και ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος για να κερδίσουν με την προβολή τους και οι επιχειρήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.