Δικαστική διαμάχη ΟΛΚ- ΔΕΥΑΚ για οφειλή του πρώτου προς τη δεύτερη

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της οφειλής του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα κ. Φιλόσογλου Γιώργος σε δηλώσεις του αμφισβήτησε το μέγεθος της οφειλής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει μία δικαστική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Οργανισμός αμφισβητεί το σύνολο της οφειλής προς τη ΔΕΥΑΚ. Ο λόγος που τον αμφισβητεί είναι ότι το υδρόμετρο που μετρά την κατανάλωση ύδατος στο Φίλιππος Β’ βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου μακριά από το λιμάνι. Αυτό δημιουργεί κάποιες υπόνοιες. Έκανε κάποια πραγματογνωμοσύνη ο Οργανισμός για να αποδείξει ότι στην πορεία του ενός χιλιομέτρου υπάρχουν αρκετές διαρροές. Υπάρχει ένα ποσό όμως το οποίο δεν το αμφισβητεί, κι εδώ είναι η διαφορά σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. Ζαχαράκης. Το ποσό αυτό το καταβάλει σε δόσεις, είναι περίπου 9 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, εδώ και κάποιους μήνες. Και μάλιστα κάποια στιγμή επειδή η ΔΕΥΑΚ όπως φέρεται να είπε στον Οργανισμό Λιμένα ότι έχει κάποια οικονομικά προβλήματα ταμειακά, δόθηκε κι ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τη δόση των 9 χιλιάδων ευρώ. Άρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα μη καταβολής όλων των ποσών που αναγνωρίζει ότι οφείλει ο Οργανισμός. Αυτό ήθελα να διευκρινίσω.

Νομίζω ότι αμφισβητείται ένα ποσό της τάξεως των 100 χιλιάδων ευρώ. Δεν έχω δει ακόμη το δικόγραφο. Ένα από τα οποία κάναμε ως νέα διοίκηση του Οργανισμού αυτό το διάστημα είναι να δούμε ποιοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες του Οργανισμού και πού οφείλουμε κι εμείς. Εκεί ανέκυψε το θέμα αυτής της οφειλής. Από την άλλη και ο ΟΛΚ έχει να εισπράττει μεγάλα ποσά από κάποιους και υπάρχει και μια οφειλή εγγεγραμμένη της τάξεως των 55-60 χιλιάδων ευρών από το 2005-2006 με οφειλέτη το δήμο Καβάλας. Γνωρίζω σχετικώς περί τίνος πρόκειται αλλά αυτό θα ήθελα πρώτα να το δουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο νομικών προσώπων. Αυτό το ποσό με τις προσαυξήσεις έχει εκτοξευθεί».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Για το πότε εκτιμάει ότι θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τη δικαστική διαμάχη ΟΛΚ- ΔΕΥΑΚ, είπε ότι «τελεσίδικη νομίζω ότι θα πάρει κάποια χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, σήμερα (σ.σ. χθες) λήγει η προθεσμία των 100 ημερών για την υποβολή των προτάσεων των διαδίκων. Ως εκ τούτου θα πάρει το φάκελο ο δικαστής και σε ένα σχετικό χρονικό διάστημα θα εκδώσει την πρωτόδικη απόφαση. Αν και εφόσον δεν θέλει να διατάξει κάποια πραγματογνωμοσύνη, κάτι διαφορετικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *