Δικαιώθηκε ο Δήμος Καβάλας για την απόφαση μείωσης των ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματίες

 

 

 

 

Δικαιώθηκε ο Δήμος Καβάλας σε ό,τι αφορά την μείωση των ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματίες  καθώς απαλλάχθηκαν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας κέρδισε την υπόθεση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που απέρριψε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εκδόθηκε η απόφαση από την επιτροπή που εδρεύει στην Αποκεντρωμένη με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης και επικυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αυτήν την απόφαση όλες οι επιχειρήσεις της Καβάλας που χρησιμοποιούσαν κοινόχρηστο χώρο απαλλάσσονται από τα τέλη κοινοχρήστου χώρου για το διάστημα από την αρχή της πρώτης πανδημίας και για όσο χρονικό διάστημα ήταν κλειστές. Το είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αλλά ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης έκρινε ότι αυτή η απόφαση δεν ήταν νόμιμη και θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει ένας εντελώς διαφορετικός υπολογισμός που θα επιβάρυνε περισσότερο το δήμο και δεν θα προστάτευε τις επιχειρήσεις. Εμείς παλέψαμε και καταφέραμε, με τη βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και των Καφεζυθοπωλών, να κερδίσουμε τη υπόθεση. Οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τα τέλη κοινοχρήστου χώρου και σε συνδυασμό με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στο βαθμό του δυνατού. Αυτό που μπορούσαμε το κάναμε στο ακέραιο και μακάρι και οι άλλοι φορείς να έκαναν αυτό που μπορούσαν. Θα ήταν καλύτερα για τους επιχειρηματίες».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Για το πάρκινγκ Ροδόπης που έκλεισε  είπε ότι «ο Αντιπεριφερειάρχης που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο μετά την εντονότατη πίεση αυτού του σωματείου προχώρησε στη σφράγιση του πάρκινγκ. Έχουμε προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή, έχουμε καταθέσει αίτηση αναστολής κι εκδικάστηκε (σ.σ. χθες) η προσωρινή διαταγή. Πιθανότατα σύντομα να έχουμε αποτέλεσμα. Προσωρινή διαταγή σημαίνει ότι ενόψει της εκδίκασης προσφυγής για την ουσία της υπόθεσης να δώσει προσωρινή δικαστική προστασία. Πιστεύω θα δοθεί κι έτσι θα κερδίσουμε χρόνο. Κάποιοι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δημοσιογράφοι χαίρονται από αυτήν την κατάσταση. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι θέσεις στάθμευσης είναι πολύτιμες ιδίως για το κέντρο της πόλης. Θα δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα το αντιμετωπίσουμε και θα το λύσουμε. Λίγη υπομονή. Ήρθε λίγο απότομα η σφράγιση και εμείς θα κοιτάξουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Θα έχουμε νέα και εκτιμώ ότι θα είναι καλά.

Εκεί σταθμεύουν πάνω από 200 αυτοκίνητα που σημαίνει ότι κάθε μέρα μπορεί να χρησιμοποιούν το χώρο 400-500 συμπολίτες μας. Πέριξ του χώρου υπάρχουν υπηρεσίες και χωρίς το πάρκινγκ δεν μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast