ΕργασίαΚύριο άρθρο

Δικαίωση στον τρίμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ η απόφαση του υπουργειου Εργασίας που καλεί τη διοίκηση της βιομηχανίας να ανακαλέσει τις απολύσεις

Για δικαίωση στον 3μηνο αγώνα τους κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καλεί τη διοίκηση της  Βιομηχανίας να ανακαλέσει τις απολύσεις των εργαζομένων.

Ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε ότι το υπουργείο προχώρησε ένα βήμα επιπλέον καθώς πίσω από τις εργολαβικές εταιρείες βλέπει την ΕΛΦΕ, ενώ για τις απολύσεις τόνισε πως αυτές είναι παράνομες και δόλιες οι οποίες θα καταπέσουν δικαστικά.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «είναι σημαντική εξέλιξη, πρόκειται για μια δικαίωση σε έναν αγώνα που δίνουμε εδώ και τρεισήμισι μήνες, προκειμένου να επικρατήσει η νομιμότητα απέναντι στην επιχειρηματική ασυδοσία, να επικρατήσει ο σεβασμός στο θεσμό του κράτους απέναντι στις επιχειρηματικές μεθοδεύσεις. Που βάλλουν όχι μόνο κατά κεκτημένων δικαιωμάτων μας, αλλά και κατά του δημόσιου συμφέροντος. Και πιστεύουμε ότι είναι μια απόφαση η οποία επικρατεί στη βάση της κοινής λογικής και στο περί δικαίου αίσθημα του κάθε εργαζόμενου».

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Πρόσθεσε δε πως «Επιπλέον το υπουργείο προχωρά ένα βήμα παραπάνω πέρα από το γεγονός ότι μας δικαιώνει σε εργασιακό επίπεδο. Προχωρά ένα βήμα παραπάνω και αισθάνεται πλέον το υπουργείο, μια υπηρεσία του κράτους, ότι πίσω από όλες τις εταιρίες βρίσκεται η ΕΛΦΕ κι ότι αυτό έχει γίνει ενδεχομένως με δόλο προκειμένου η εταιρία να γλιτώσει και αξιώσεις του δημοσίου και των δανείων. Άρα επιπλέον είναι περισσότερο σαφές για εμάς ότι πρέπει πλέον η κυβέρνηση να πάρει θέση ουσίας και να τελειώσει με το παλιό επιχειρηματικό κατεστημένο που λυμαίνεται το εργοστάσιο εδώ και τόσο καιρό. Θα πρέπει πλέον λοιπόν η κυβέρνηση να διαφυλάξει πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και να κάνει πράξη να βλέπουμε στο εργοστάσιο να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα. Κάτι το οποίο δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του εργοστασίου και δη με τη σκληρότητα και τον άδικο τρόπο που μας έχει φερθεί ο κ. Μπεχράκης και η παρέα του. Προχωρήσανε σε απολύσεις προσωπικού με ψευδείς μηνύσεις προκειμένου και με μόνο σκοπό να απολυθούμε χωρίς αποζημιώσεις. Έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης όλου του προσωπικού, δυστυχώς επαληθευόμασταν για όλα αυτά τα οποία λέγαμε τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες».

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

Ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε με έμφαση ότι «Εμείς και οι οικογένειές μας θα συνεχίσουμε αυτόν το δίκαιο αγώνα που δίνουμε προκειμένου να έχουμε αξιοπρέπεια, προκειμένου η κοινωνία της Καβάλας να έχει ένα εργοστάσιο στο οποίο θα υπάρχει ασφαλής λειτουργία και θα πρέπει και οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες άμεσα να πάρουν θέση. Νομίζω ότι τα στοιχεία που προσκομίσαμε στο υπουργείο Εργασίας ήταν τέτοια, τα οποία στήριξαν τις θέσεις μας και κατάλαβε το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι έχουμε δίκιο σε έναν αγώνα που δίνουμε εδώ και τρεισήμισι μήνες και κάνουνε κάποιοι ότι δεν μας ακούνε. Προσπαθούνε επικοινωνιακά λανθασμένα κάποιοι να μας βάλουν στο τριπάκι ότι αντιδρούμε με μόνο γνώμονα τις μειώσεις μισθών. Δεν φωνάζουμε για αυτόν το λόγο. Βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε διότι παρανόμως, πέρα των δικαιωμάτων που τους έχουν δώσει όλοι οι μνημονιακοί νόμοι στην εργοδοσία, δεν τους έχουν φτάσει αυτοί οι νόμοι και ενεργούν παράνομα σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προσπαθούν να μας καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσπαθούν να μας κάνουν όλους εργολαβικούς, να μας κάνουν έκτακτο προσωπικό, να μην έχουν απολύτως καμία υποχρέωση ούτε καν αυτά που ορίζει ο νόμος απέναντί μας και τα οποία δεν μπορούσαν αλλιώς να τα κάμψουν πέρα από παράνομες ενέργειες τις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας απέναντί μας. Αυτό είναι που δεν αντέχουμε».

ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ;

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Βογιατζίδης αν είναι υποχρεωμένη η εταιρία να ανακαλέσει τις απολύσεις ή αν βάσει του νόμου μπορεί να το αποφύγει, σημείωσε πως «το υπουργείο τους καλεί σαφέστατα να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις, διότι έχει καταλάβει το γεγονός ότι έχουν γίνει με τρόπο παράνομο. Από κει και μετά είμαστε βέβαιοι ότι όλα αυτά θα καταπέσουν και στα δικαστήρια και ότι σύντομα θα ξαναμπούμε στη δουλειά μας. Όχι μόνο οι απολύσεις είναι παράνομες, αλλά και ο τρόπος που μεθοδεύτηκαν προκειμένου να καταργηθούν όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα προκειμένου με δόλιο τρόπο η εταιρία να μην υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, προκειμένου με δόλιο τρόπο η εταιρία από προσωπικό με αορίστου χρόνου σύμβαση να μας μετατρέψει σε εργολαβικό προσωπικό, προσωπικό δούλο της και σκλάβο της χωρίς κανένα δικαίωμα. Θέλει εργαζόμενους σκλάβους, θέλει εργαζόμενους που θα είναι υποχείριά της» τόνισε με έμφαση καταληκτικά ο κ. Βογιατζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *