«Διεκδικούμε κάθε τι καλό και ελπιδοφόρο για το Δήμο Καβάλας» δηλώνει η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Σοβαρό θέμα προέκυψε με τις πηγές Δοϊράνης σε ότι αφορά την υδροδότηση όμορων δήμων αλλά και του Δήμου Καβάλας καθώς  ο Δήμος Δοϊράνης ανακίνησε θέμα δικαιωμάτων για το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας υδροδοτείται από εκεί και εγείρονται δικαιώματα  οικονομικά και όχι μόνον….  Μάλιστα ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης ανέβασε τους τόνους για υο όπλο θέμα… Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα  έκανε διστακτικές δηλώσεις για το όλο θέμα.

Όπως τόνισε αρχικά  «Δεν είναι τυχαίο που παίρνουμε το νερό και έχουμε δικαιώματα πάνω στο νερό και αυτό θα φανεί. Απλά δεν θέλω να ανοίξω τα χαρτιά μου  τώρα. Αν θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί μου ο Δήμαρχος Δοξάτου για το θέμα θα ανοίξω τα χαρτιά μου …Αλλά τώρα δεν μιλώ. Εξάλλου τον τελευταίο καιρό κάναμε κινήσεις για να δούμε ποια είναι η περιουσία του Δήμου. Τι ανήκει δηλαδή στο Δήμο μας.

Αλλά είναι απαράδεκτο να μην ξέρουμε τι έχουμε και για αυτό εκτιμούμε ότι έχουμε δικαιώματα επί των Πηγών. Δεν γίνεται να παίρνουμε νερό γιατί έτσι μας άρεσε, είτε γιατί ήμασταν όμορφοι είτε γιατί μας λυπήθηκαν κάποιοι.

Έχουμε δικαιώματα και όλοι θα τα μάθουν».

Στο ερώτημα αν όλα ξεκίνησαν από την προσπάθεια της Δημάρχου να μάθει ποια είναι η περιουσία του Δήμου Καβάλας, η Δήμαρχος απάντησε ότι  «Λέχθηκε εντός του δημοτικού συμβουλίου ότι κάποιοι παρεξηγήθηκαν επειδή εμείς αρχίσαμε με δικηγόρους να ψάχνουμε χαρτιά και καταστάσεις στα γραφεία της Δράμας. Άραγε δεν έπρεπε να κάνουμε την σχετική έρευνα;

Βρήκαμε όμως κάτι ενώ είναι λογικό και εμείς να διεκδικούμε αλλά και ο Δήμος Δοξάτου να δημιουργεί θέματα και ο Βουλευτής Δράμας κ. Κυριακίδης να δηλώνει τα όσα δηλώνει περί νερού Κεφαλαρίου.

Απλά η παρουσίαση των στοιχείων θα γίνει όταν θα είμαι έτοιμη».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Αναφορικά με την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  στο Βερολίνο η ίδια σχολιάζει ότι  «Αναμένουμε όντως τουρίστες εκ Γερμανία ς και αυτό το κατάλαβα καλά όταν και πήγα στην περιοχή  της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου όλα ήταν δραματικά από πλευράς ξένων τουριστών. Που είναι ο χαμός που γινόταν, που είναι η ζωντάνια της πόλης, που είναι όλος ο κόσμος ; Δεν θεωρείται πια ασφαλής τουρισμός από όσο κατάλαβα και ο νέος πια θρησκευτικός τουρισμός είναι οι Φίλιπποι Καβάλας. Και αυτό που τονίσθηκε στο Βερολίνο είναι ότι η Ελλάδα και η Καβάλα είναι ένας ασφαλές μέρος. Αυτό τονίσθηκε κατά κόρο γιατί αυτό επιζητούν πια οι ευρωπαίοι τουρίστες. Αυτό φάνηκε καλά στην έκθεση την ΕΜΜΙΤ εκεί όπου μόνο η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε το θάρρος να πάει».

ΕΝΤΑΞΗ

Στο ερώτημα αν θα γίνει κάτι παραπάνω με αφορμή την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων  στα μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ η ίδια απαντά ότι   «Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού μια και ο χώρος είναι αρχαιολογικός και είναι σημαντικό ότι επίκειται η επίσκεψη της   υπουργού  Πολιτισμού στα μέρη μας, και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Και είναι αλήθεια πως αυτό που θέλουμε τώρα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ενώ είναι πολύ σημαντικό ο ότι βρέθηκα και εγώ σε αυτή την έκθεση. Μου έλεγαν να παραστώ και εγώ στην Έκθεση του Βερολίνου και όχι μόνο η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και πράγματι έμαθα πολλά σε ό,τι αφορά τον προσκυνηματικό τουρισμό των Γερμανών.  Είναι αλήθεια μάλιστα πως ήρθε και ιερέας και μας έδωσε και στοιχεία και μας μίλησε και για προσωπικές σχέσεις ανθρώπων κλπ

Έμαθα λοιπόν ότι οι Βαυαροί είναι θρησκευόμενοι και αυτό εμάς μας συμφέρει….. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μάλιστα οι ίδιοι ταξιδεύουν σε προσκυνηματικούς τουρισμούς.

Και αυτή είναι μια διέξοδος για την Ελλάδα γενικότερα και για την Καβάλα ειδικότερα μια και χρειαζόμαστε νέες τουριστικές διεξόδους. Αλλά και νέες τουριστικές περιόδους. Θα έρθουν πολλοί και αυτό είναι δεδομένο, Και θα έρθουν και για του χρόνου αφού θα μπει στο φυλλάδιο για του χρόνου.

Μέσα Μαρτίου μάλιστα θα έρθουν φοιτητές και καθηγητές από την έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, πιλότος ουσιαστικά των εν δυνάμει τουριστών μας. Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά, ενώ θα έρθουν και ταξιδιωτικοί πράκτορες που θα δουν μέρη και υποδομές, θα δουν προβλήματα και μη ενώ μου ζήτησε ο Αιδεσιμότατος του Βερολίνου να τους πούμε και τα καλά και τα κακά. Θα το κάνουμε γιατί θέλουν να δουν την αλήθεια. Και όλα αυτά μαζί με τη δική μας Εκκλησία».

ΣΟΟΥ

Αναφορικά με το AIR SEA SHOW η ίδια η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στην απογοήτευση του κ. Πάνου Γεωργιάδη, την ψυχή αυτής της εκδήλωσης. «Είναι πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το σόου. Και δεν εννοώ Δήμο και Περιφέρεια Καβάλας, ούτε τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ), ούτε το Επιμελητήριο. Πρέπει όλοι όσοι επωφελούνται από το Show  να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμετέχουν οικονομικά.

Αν ένας μικρός συνοικιακός σύλλογος θέλει να κάνει μια εκδήλωση αμέσως βρίσκονται χορηγοί.  Σε ό,τι αφορά όμως αυτού του είδους τα Show, είναι όλοι πολύ σκεπτικοί. Χωρίς τον Γεωργιάδη Show δεν γίνεται.

Βέβαια και μια φορά που δεν έγινε το Show  δεν το πίστευαν οι πολλοί ότι ο Δήμος Καβάλας  και η Περιφέρεια ήθελαν να γίνει αλλά υπήρχαν και αστάθμητοι παράγοντες. Νομίζω ότι το Show θα γίνει.  Είναι ένα σωρό από θέματα και κωλύματα του κ. Γεωργιάδη είναι ο δικός του τρόπος σκέψης που μας φέρνει σε αυτό το σημείο».

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Τέλος αναφορικά με την έκθεση Τουρισμού  ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης  και την συμμετοχή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε αυτή η κ. Τσανάκα τόνισε ότι  «Φανταστείτε πόσοι επιπόλαιοι είναι μερικοί στην Καβάλα που εκμεταλλεύθηκαν ένα γεγονός για να πλήξουν τη δημοτική αρχή και έκαναν ρεζίλι την πόλη πανελληνίως. Μια πόλη που έχει 3 ταμπέλες «Δεν ξεχνώ την Κύπρο»  και που ποτέ δεν κατέβασε όταν της ζήτησε ο πρόξενος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα θέματα εξωτερικής πολιτική, εμείς δεν χαράζουμε εξωτερική πολιτική.  Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όλους αλλά όχι για εξωτερική πολιτική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση