Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο τηλεπικοινωνιών διοργανώνει στην Καβάλα το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα ένα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος πρώην ΤΕΙ. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου κ. Θανάση Μητρόπουλο θα είναι το πρώτο συνέδριο που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «το Συνέδριο θα γίνει από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία μέρα επαφίεται στο να γίνει μια εκδρομή των συνέδρων, κατά πάσα πιθανότητα στη Θάσο. Το αντικείμενο του Συνεδρίου είναι οι τηλεπικοινωνίες, η πληροφορική ενέργεια και η διαχείριση αυτών. Γίνεται σε συνεργασία με ένα ιστορικό σχολείο της Βουλγαρίας, είναι από το 1881 ένα σχολείο τηλεφωνητών και τηλεγραφητών το οποίο, βέβαια, έχει εξελιχθεί σε ένα Πανεπιστήμιο τηλεπικοινωνιών. Νομίζω ότι έτσι θα είναι το πρώτο Συνέδριο που θα γίνει στον κόμβο της Καβάλας και νομίζω θα έχει μεγάλη επιτυχία. Το διοργανώνει το τμήμα Φυσικής της σχολής φυσικών επιστημών και υπεύθυνος είναι ο κ. Παναγιώτης Κόγιας. Στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο κ. Νικόλοβ, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της Βουλγαρίας και διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας. Θα κάνουμε σχετική πρόσκληση και στο δικό μας υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρχει εκπρόσωπός του».

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Για το θέμα της λειτουργίας του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, είπε ότι «κατ’ αρχάς υπάρχει αυτήν τη στιγμή μία πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τις βάσεις και διάφορα άλλα τέτοια ζητήματα που θα πρέπει να τα δούμε στην πορεία. Υπάρχουν κάποια τμήματα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο τα οποία δεν πήγαν καλά. Υπάρχουν άλλα που πήγαν καλύτερα. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μία εσωτερική και ευρύτερη συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Το δεύτερο είναι ότι συνεχίζουν να υφίστανται μία σειρά από προβλήματα σε ό,τι αφορά το διοικητικό μέρος, κυρίως σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς. Ακόμη δεν έχουν εγκριθεί, δεν υπάρχει δηλαδή δυνατότητα ανάληψης δαπανών αυτήν τη στιγμή εκ μέρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα λυθεί σύντομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *