Διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ότι θα μετατραπεί σε στρατόπεδο προσφύγων η Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας

Ο Καβαλιώτης Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του  διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες ότι στην Αλάνα της Ηρακλείτσας θα δημιουργηθεί στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια ώρα που την Κυριακή έγινε μία συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής για να συγκεντρωθούν υπογραφές κατά αυτού του ενδεχόμενου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι «πληροφορίες» είναι ανυπόστατες. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην αλάνα και στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Απορώ γιατί ειπώθηκαν όλα αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ανησυχία παντού. Πραγματικά το πρόβλημα είναι σοβαρό αλλά αντιμετωπίσιμο, δεδομένου ότι αυτή η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι πριν και νομίζω ότι καθίσταται σαφές ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με όλα αυτά που έχουν ήδη γίνει.

Η αλάνα είναι ένα ακίνητο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και εν μέρει στο Δήμο Παγγαίου. Μετά από πίεση της δημοτικής Αρχής, το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε την πρωτοβουλία να καθαρίσει την αλάνα επειδή είχε αρχίσει να μεταβάλλεται σε εστία μόλυνσης. Μπήκαν συνεργεία, άρχισαν να καθαρίζουν κι αμέσως κυκλοφόρησε η φήμη ότι έρχονται μετανάστες. Και μάλιστα κάποιοι είπαν ότι εγώ τους φέρνω, με κοντέινερ που έχει ήδη παραγγελθεί! Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όλο αυτό. Δεν ξέρω αν γίνεται στα πλαίσια ενός τοπικού πολιτικού παιχνιδιού, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θυμίζω ότι η αλάνα είναι ένας χώρος χωρίς καμία υποδομή. Μέχρι στιγμής, όπου εγκαταστάθηκαν υπήρχε μία υποτυπώδης υποδομή, κτηριακή, παροχή νερού, ηλεκτρικό κλπ. Η αλάνα είναι μια αλάνα χωρίς τίποτα. Και το ακίνητο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ ως προς το μεγαλύτερο ποσοστό του. Με βάση ποια λογική θα μπορούσαν να έρθουν εκεί μετανάστες; Το μόνο που κάνουν είναι να σπείρουν πανικό στην τοπική κοινωνία κι αυτό δεν είναι κάτι καλό ασφαλώς. Δεν μπορεί να εξεταστεί ακόμη κι ως σενάριο ένας χώρος στον οποίο δεν υπάρχει απολύτως τίποτα εκτός από ένα χέρσο έδαφος. Από πού και ως πού να εξεταστεί ως σενάριο η αλάνα; Μέχρι τώρα εξετάζονταν σενάρια για χώρους που ανήκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά ήταν ανενεργά ως στρατόπεδα κλπ. Η αλάνα δεν ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως ακίνητο. Είναι και θέμα λογικής αυτό. Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ώστε η αλάνα να γίνει τόπος υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Το λέω κατηγορηματικά και με κάθε υπευθυνότητα και καλό είναι να μιλάμε λογικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *