Διαψεύδει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος τα περί δυσαρέσκειας του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου

Δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων ανέφεραν ότι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση από την εταιρεία Εργοανάπτυξη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της κ. Χρήστος Γάκης μετά από απαίτηση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου.  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κ. Μέτιο για τους χειρισμούς τους στο θέμα των Λουτρών Ελευθερών κάτι που το διέψευσε με δηλώσεις του χθες ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως «το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι για λόγους που έχουν να κάνουν με διοικητικά  θέματα θα υπάρξει μια αλλαγή στην προκήρυξη, θα επαναληφθεί, ελπίζουμε να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μπορέσει να τακτοποιηθεί το θέμα. Μετά από μια ευδόκιμη θητεία εφτά ημερών απαλλάσσομαι από τα καθήκοντά μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εργοανάπτυξης. Εγώ δεν ήθελα ποτέ μου να συμμετάσχω για να πω την αλήθεια και για να μην υπάρχει καμιά απορία νομίζω ότι έχουν παραιτηθεί όλοι από τη διοίκηση. Ή με τη μία ή με την άλλη νομική οδό ή με διορισμό είτε με ανάκληση κάποιων παραιτήσεων θα προχωρήσει το θέμα. Δεν μου άρεσε που δημιουργήθηκαν αυτές οι εντυπώσεις, δεν νομίζω ότι έχει κάτι παραπάνω αυτό το θέμα. Πόσα τέτοια διοικητικά υπάρχουν που βασανίζουν την Περιφέρεια και προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε χωρίς να τα δίνουμε ούτε στη δημοσιότητα. Με ένα νόμο από τις 8 Αυγούστου σε όλες τις Περιφέρειες δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις αναθέσεις σε στοιχειώδη πράγματα που είναι απαραίτητα. Με έναν άλλο νόμο έχουμε εμπλοκές για τη μεταφορά των μαθητών και προσπαθούμε να το λύσουμε εκ των ενόντων. Κάθε μέρα πόσα άλλα θέματα, αν τα δίναμε όλα αυτά στη δημοσιότητα θα είχαμε ένα θέμα για να είμαστε κάθε μέρα και να λέμε μάλωσε με το Γενικό Διευθυντή ο τάδε κλπ, αυτά παλεύουμε να τα λύσουμε. Με το θέμα των Λουτρών υπήρξε ένα θέμα που έχει να κάνει με την εναρμόνιση της προκήρυξης με μια νομοθεσία, παρόλα αυτά είναι κάτι που το παλεύουμε. Υπάρχουν κι άλλα χειρότερα. Διαφωνεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οργανισμό που επιβλέπει τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μας έχει τινάξει το Φράγμα του Μαρμαρά στον αέρα. Είναι και αυτό ένα ζήτημα».

ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Κληθείς να εκτιμήσει πώς είναι η σχέση του με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε πως «είναι αυτή που πρέπει να είναι. Δεν είναι θέμα παραίτησης γιατί έχουν παραιτηθεί όλα τα μέλη του συμβουλίου. Είναι εντελώς διαφορετικό να πει κανείς ότι ζητήθηκε η παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη και εντελώς διαφορετικό να είναι η παραίτηση όλου του συμβουλίου».

ΜΑΘΗΤΙΚΑ

Για τα μαθητικά δρομολόγια διευκρίνισε πως «είναι πολλά τα προβλήματα αλλά τα παλεύουμε όλα μαζί. Θα συναντηθώ και με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ θα τον ενημερώσω. Το παλεύουμε αλλά η λογική ήταν ότι έχουμε μπροστά μας ένα ζήτημα  που είναι συγκεκριμένο, πρώτα να το τελειώσουμε και μετά να μιλήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast