«Διαφανείς και δίκαιες οι αποφάσεις του Δήμου Καβάλας» δήλωσε η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις προμήθειες του  Δήμου Καβάλας  και μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη διαφάνειας. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις ξεκινώντας από τις προμήθειες που έγιναν στο Φεστιβάλ Cosmopolis, όπου οι αποστολές των χωρών έκαναν από μόνες τους τις προμήθειες.

«Για τα COSMOμαγειρέματα του φεστιβάλ οι προμήθειες γινόταν από τις φιλοξενούμενες χώρες, οι οποίες αγόρασαν τα απαραίτητα υλικά χωρίς εγώ να γνωρίζω από που. Ούτε και με αφορά. Δεν μας ρώτησαν άλλωστε. Οι Ρώσοι για παράδειγμα έφεραν λιγοστά υλικά κι έτσι παρασκευάστηκαν μόνο τριακόσιες μερίδες φαγητού ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι μερίδες ήταν πολύ περισσότερες. Κάθε μέρα έφευγαν 400 – 500 μερίδες.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες και τις απευθείας αναθέσεις επί των ημερών φιλοξενίας τους στο εκθεσιακό κέντρο, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίον μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Εάν περιμέναμε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών τότε οι πρόσφυγες θα ήταν ακόμη νηστικοί. Σαφώς και δεν μπορεί όλη η αγορά να μοιραστεί. Όταν διαπίστωσα ότι η περίοδος φιλοξενίας θα υπερέβαινε τις δύο ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία της συμβάσεως με το Επιμελητήριο, φρόντισα να ανοίξω το παιχνίδι σε όλους τους επαγγελματίες. Έκανα επομένως ότι μπορούσα έστω κι αν το γραφείο προμηθειών ακόμη τακτοποιεί το θέμα των συμβάσεων με τους επαγγελματίες. Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να διοχετεύσουμε χρήματα στην τοπική αγορά διότι στους διαγωνισμούς συνήθως εμφανίζονται “κοράκια” από άλλες πόλεις, Θεσσαλονίκη, Σέρρες. Πέρσυ το διαγωνισμό τροφίμων τον πήρε πολιτικός μηχανικός από τις Σέρρες, επειδή ήξερε τη διαδικασία, την οποία οι δικοί μας επαγγελματίες δεν την ξέρουν.  Δυστυχώς, οι δικοί μας επαγγελματίες δε μετέχουν στους διαγωνισμούς τροφίμων επειδή πρέπει να διαθέτουν πολλές προϋποθέσεις» σημείωσε αρχικά ηξ δήμαρχος..

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ

Και πρόσθεσε ότι «Η πόρτα της δημάρχου είναι ανοιχτή για όλους. Έχω δεχθεί στο γραφείο μου ήδη τη μισή Καβάλα, ενώ η υπόλοιπη μισή δεν προσήλθε διότι ντρέπεται να ζητήσει χάρες. Ό,τι ώρα θέλουν με βρίσκουν. Ας αφήσει ο κ. Παπαδόπουλος για λίγο τα καφενεία κι ας ανέβει στο δημαρχείο ώστε να διαπιστώσει προσωπικά κατά πόσο ανοιχτή είναι η πόρτα της δημάρχου. Το δημαρχείο είναι ένας χώρος γεμάτος ζωή όπου ο κόσμος μπαινοβγαίνει διαρκώς. Πολλοί καβαλιώτες που με είδαν και έστω και αν έχω δουλειά τους δέχομαι, γιατί εγώ δεν φοβάμαι να ακούσω τα βάσανα του κόσμου. Μάλιστα όποιος φεύγει του λέω αν δεν γίνει κάτι σε ένα μήνα ξαναενόχλησέ με για να το κάνουμε. Τελικά το δημαρχείο ζωντανεύει από τον κόσμο που είναι μέσα.

Αναφορικά με το συγγενολόι μου, το έχω πει πολλές φορές στον κ. Παπαδόπουλο και μάλιστα παρεξηγήθηκα, ότι δεν είναι καβαλιώτης και δε με γνωρίζει. Έχω μόνο δύο παιδιά καθόλα αδέλφια, και τρεις συνταξιούχες ξαδέρφες. Σε ποιο συγγενικό μου πρόσωπο λοιπόν έδωσα δουλειά; Εκτός εάν εννοεί τον Αντιδήμαρχο κ. Φιλόσογλου, που είναι όντως εξ αγχιστείας συγγενής μου εκλέχθηκε όμως από τους καβαλιώτες και είναι Αντιδήμαρχος. Δουλειά σε συγγενικά πρόσωπα δεν έδωσα.

Η δε δικηγόρος στην οποία ανατέθηκε δουλειά από την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι η κ. Μούτλια. Καλά κάναμε και δουλειά θα δώσουμε σε όλους χωρίς να εξετάζουμε σε ποιο πολιτικό χώρο και σε ποια παράταξη ανήκει καθένας. Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με τα πολιτικά χρώματα. Μπορεί κάποιες φορές να ξεφεύγω αλλά τώρα είναι δύσκολο για μένα να αλλάξω. Όλες τις υποθέσεις να τις παίρνει ένας. Εμείς φροντίζουμε να παίρνουμε κόσμο και όχι μόνο τον ίδιο και κάθε φορά τον ίδιο».

ΔΕΥΑΚ

Η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε και στην πρόσληψη στην ΔΕΥΑΚ, παιδιού εργαζομένου, τονίζοντας ότι «Αναφορικά με το τέκνο μονίμου υπαλλήλου της ΔΕΥΑΚ που απασχολήθηκε ως συμβασιούχος, να διευκρινίσω ότι πολλές ήταν έως σήμερα οι παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι τόσο σοβαρό παράπτωμα να δώσουμε δουλειά για ένα δίμηνο σε κάποιον άνεργο; Έρχονται στο γραφείο μου γονείς που παρακαλούν να απασχολήσω τα παιδιά τους ακόμη και χωρίς αμοιβή προκειμένου να γλιτώσουν από την κατ’ οίκον κατάθλιψη που νιώθουν».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τις άλλες προσλήψεις, δεν βλέπουμε σε ποιο χώρο ανήκει καθείς. Προκαλώ όλη την Καβάλα και τώρα μάλιστα θα πω ότι αρχικά ο κόσμος ερχόταν και έλεγε ότι με ψήφισε. Από όπου ήρθαν ζήτησαν δουλειά και εγώ έλεγα ότι η κρίση δεν κοιτά παρατάξεις και χρώματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια, Είμαι περίεργη Δήμαρχος, ξεφεύγω ίσως από κάποια μονοπάτια, αλλά αυτή είμαι. Τώρα θα αλλάξω;.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *