Διανομή τροφίμων χθες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας

Τη διανομή τροφίμων έκανε χθες το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας ενόψει του Πάσχα, μία διαδικασία που παρακολούθησε  η Αντιδήμαρχος κ. Φραντζεσκάκη. Η διανομή ξεκίνησε χθες νωρίς   το πρωί από το Στρατόπεδο Κωτσάλου, υπήρχε και σύνδεση με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περίπου 370 δικαιούχους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Στηρίζω» το οποίο έληξε και τα ηνία πλέον πήρε ο Δήμος Καβάλας που συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου με το δικό του μηχανισμό.

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις, εξηγώντας ότι ανέκαθεν ο Δήμος Καβάλας ήταν υπεύθυνος για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «το Κοινωνικό Παντοπωλείο παραμένει στο Δήμο Καβάλας. Προϋπήρχε του προγράμματος «Στηρίζω», παραμένει στο δήμο και δεν πρόκειται ο Δήμος Καβάλας να σταματήσει να το λειτουργεί. Όπως και το Κοινωνικό Ιατρείο. Το πρόβλημα θα υπάρξει με το Κοινωνικό Φαρμακείο, διότι πουθενά δεν αναφέρεται αυτή η δομή. Ο Δήμος Καβάλας θα συντηρήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο μέχρι να μπουν στο Κέντρο Κοινότητας. Υποτίθεται ότι αυτές οι δομές θα απορροφηθούν από το Κέντρο Κοινότητας. Το πότε εξαρτάται από το υπουργείο. Το ακούμε από το προηγούμενο Φθινόπωρο, ακόμα δεν το είδαμε. Δεν πειράζει, κάποτε θα γίνει. Εμείς εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές μέχρι να μπορέσουν να ενταχθούν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα του υπουργείου. Δεν είναι σήμερα μόνο εθελοντές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είναι όλος ο μηχανισμός του δήμου, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, δεν μπορείς να στηριχθείς στους εθελοντές. Είναι σοβαρό πράγμα ο εθελοντισμός, πάρα πολύ σημαντικό, ιδίως τις σημερινές μέρες. αλλά δεν μπορείς να περιμένεις μόνο από τους εθελοντές. Μπροστά ο Δήμος και δίπλα οι εθελοντές. Αυτή είναι η σωστή τακτική και χθες όλος ο μηχανισμός του δήμου βρέθηκε εκεί γιατί το κρέας έπρεπε να μοιραστεί σε μια μέρα μέσα. Δεν επιτρέπεται να μείνει το κρέας στα ψυγεία για πολύ καιρό. οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, μπορεί να μην είναι κοτόπουλο αλλά αρνί που είναι μεγαλύτερης ανθεκτικότητας, πρέπει το κρέας να φύγει δεν μπορούμε να το κρατάμε» τόνισε σχετικά.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Σχολιάζοντας για τα φωτιστικά στις Καμάρες, η κ. Τσανάκα σημείωσε πως έχουν δίκιο οι πολίτες που διαμαρτύρονται ότι τα φωτιστικά δεν ανάβουν. «Εδώ και καιρό το είχα επισημάνει κι εγώ και το είχα πει στην υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, αλλά αυτοί οι προβολείς είναι ακριβοί προβολείς. Έπρεπε να βάλουμε προτεραιότητες. Ή τις λάμπες στις γειτονιές ή τους προβολείς στις Καμάρες. Τώρα ανοίγουμε το διαγωνισμό τον καινούριο του ηλεκτροφωτισμού και θα μπορούμε να έχουμε την ευχέρεια να αγοράσουμε τέτοιους προβολείς για να μπορέσουμε να φωτίσουμε τις Καμάρες γιατί αρχίζει η τουριστική περίοδος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση