Διαβεβαίωση από πλευράς Ντ. Μπακογιάννη στον δήμαρχο Παγγαίου, ότι στην Διακομματική για την ανάπτυξη της Θράκης περιλαμβάνονται η Καβάλα και η Δράμα

Κάθετα αντίθετη είναι η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου με τη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης. Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης υπογράμμισε ότι με ψήφισμα του ΔΣ καταδικάζουν την φιλοσοφία της δημιουργίας αυτής της επιτροπής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε αυτό το θέμα πριν λίγες μέρες, όπου η Βουλή αποφάσισε να δημιουργήσει Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που για τους επόμενους 6 μήνες θα διερευνήσει τρόπους και μεθόδους για την ανάπτυξη της Θράκης. Αυτό από μόνο του μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Σε μία ενιαία περιφέρεια, της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δεν μπορεί να εξαιρούνται κάποιοι νομοί, της Καβάλας και της Δράμας, και να μιλάμε για ανάπτυξη μόνο των 3/5 της περιφέρειας. Πρόεδρος στην επιτροπή ορίστηκε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, αντιπρόεδρος είναι ο κ. Κατρούγκαλος και γραμματέας είναι ο κ. Λοβέρδος. Το ευτύχημα σ’ αυτήν τη διακομματική επιτροπή είναι ότι μετέχουν βουλευτές της περιοχής, ο Μακάριος Λαζαρίδης από την Καβάλα, ο Κώστας Μπλούκος από τη Δράμα, ο Δημήτρης Καιρίδης με καταγωγή από την Καβάλα. Παρ’ όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, εμείς θέσαμε το θέμα και υπήρξε ψήφισμα όπου καταδικάζουμε και διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτό το πράγμα. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη και δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη μόνο των 3 νομών από τους 5. Τα αντανακλαστικά μας λειτούργησαν άμεσα. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη με την πρόεδρο κα Μπακογιάννη. Αυτό το τηλεφώνημα διευκρίνισε ορισμένα πράγματα. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι στον αναπτυξιακό πυλώνα των θεμάτων που θα επεξεργαστεί η επιτροπή σαφώς θα περιλαμβάνονται οι νομοί Καβάλας και Δράμας.

Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η Θράκη βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο, υπάρχουν κάποιες δράσεις που έχουν να κάνουν με τα σύνορα κι εκεί σαφώς έχει την προτεραιότητα».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πρόσθεσε ότι «επίσης, η κα Μπακογιάννη δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή, πιθανώς αρχές Σεπτεμβρίου. Θα επισκεφθεί και το νομό Καβάλας, ίσως και το Δήμο Παγγαίου, όπου κι εκεί θα μας δηλώσει την πρόθεση της επιτροπής να αντιμετωπίσει ως ενιαία και αδιαίρετη την Περιφέρεια. Μπορεί, μεν, ο τίτλος να λέει Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά σαφώς περιλαμβάνονται η Δράμα και η Καβάλα.

Στο δημοτικό συμβούλιο πρότεινα να υπάρξει και η φυσική παρουσία των δημάρχων Καβάλας, Δράμας και των δύο Αντιπεριφερειαρχών στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής στο κοινοβούλιο για να εκθέσουν τις ενστάσεις, τους προβληματισμούς τους και να γίνει ακόμη πιο κατανοητό ότι η Περιφέρεια πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *