Διήμερη εκδήλωση για το Μουσείο Καπνού

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017. Η ημέρα εορτασμού των Μουσείων έχει οριστεί από το ICOM (International Council of Museum) η 18η Μαΐου. Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας είναι «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας και το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας πραγματοποιούν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

α) Περιήγηση στα απομεινάρια της Εβραϊκής Κοινότητας στην Καβάλα, (σε 12 σημεία της πόλης), με τίτλο «Η παρουσία των απόντων» και με αφετηρία το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα (Ερυθρού Σταυρού & Μητροπόλεως), την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 19:00 μ.μ

Πολιτιστική περιήγηση: κ. Κομνηνός Απότας, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών : 25 άτομα.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο 2510 222706 και  2510 620680.

 

β) Εκδήλωση με τίτλο «Ο καπνός…. αλλιώς» – Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 12:00 π.μ., στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας (Κ. Παλαιολόγου 4).

Ομιλητές:

  • Δρ. Απόστολος Καλύβας, Ερευνητής, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα». «Η βελτίωση του καπνού ως εργαλείο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων»
  • Σίσσυ Ρακιτζή, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας. «Η φαρμακευτική χρήση του καπνού».
  • Παυλίνα Ιορδανοπούλου, Γεωπόνος-Τεχνολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια. «Η εφαρμογή του καπνού στην αρωματοθεραπεία και στην κοσμετολογία»
  • Νικόλαος Φωτιάδης, Executive Chef της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας. «Τα καπνά στη σύγχρονη γαστρονομία»

Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου από πλευράς της προέδρου της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου που έδωσε έμφαση στο διήμερο των εκδηλώσεων και στην ανάγκη προβολής του Μουσείου Καπνού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση