Δεν χρειάζεται μασκοφορία τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ιατρικού Συλλόγου καβάλας Αλέξης Πολίτης σχετικά με τον κορωνιοϊό

Πολύς λόγος για τον κορωνοϊό με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας να συνιστά ψυχραιμία. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου και Πνευμονολόγος κ. Αλέξης Πολίτης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ο κ. Πολίτης σημείωσε πως «Όταν ακούμε ότι έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία άμεσα σκεφτόμαστε αρνητικά αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολικό το μέτρο ούτε βέβαια είναι παράλογο το κοινό να ταράσσεται. Ο ιός είναι πια μια πραγματικότητα και προσωπικά ήξερα ότι ήταν δεδομένο να διασπαρθεί ο ιός από την στιγμή που ο ιός ταξιδεύει και δεν έχει διαβατήριο για να τον ελέγξει κανείς.

Μιλάμε για μια κατάσταση που λογικό είναι να μας απασχολεί. Είχαμε μάλιστα και δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου και συνταχθήκαμε με την άποψη ότι και οι ιδιώτες θα συνταχθούν αν χρειασθεί, αν υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Το βασικό είναι να μην ξεφύγουν τα πράγματα ιατρικά αλλά και κοινωνικά».

ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ

Μάλιστα αναφέρθηκε στα συμβάντα της Ιταλίας. «Είναι δύσκολα τα πράγματα αν ξεφύγει ο έλεγχος. Απλά ο συγκεκριμένος ιός έχει πολύ χαμηλή θνητότητα. Είναι μικρά τα νούμερα και νομίζω μοιραία θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και άλλα νέα θα έρθουν στην επιφάνεια.

Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και πρέπει να φροντίζουμε για τα στοιχειώδη. Όσοι έχασαν την ζωή τους από τον ιό ήταν άνθρωποι άρρωστοι, από διαβήτη, από καρδιά και άλλοι που έχασαν τελικά την ζωή τους από το χτύπημα του ιού. Αλλά υπάρχουν και άλλοι ιοί, υπάρχει και η γρίπη που μπορούν να φέρουν θανατηφόρες καταστάσεις. Χρειάζεται προσοχή, σύνεση και όχι μασκοφορία και άλλα τινά» σχολίασε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *