«Δεν χαλάει καθόλου η εικόνα του συλλαλητηρίου για τα διόδια σε ό,τι αφορά την ώρα», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συλλαλητήριο της Τρίτης κατά της λειτουργίας διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας όπως τα σχεδίασε η Εγνατίας Οδός Α.Ε. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης  Βασίλης ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η αγορά να μείνει έξω από αυτή την κινητοποίηση.

Αρχικά διευκρίνισε ότι «έγινε μία συνάντηση διαπαραταξιακή όπου η αγορά δεν καλέστηκε κι όταν λέω αγορά, για να γίνω πιο ακριβής, γιατί κάπου η καραμελίτσα αυτή με τον Εμπορικό Σύλλογο και το κλείσιμο των καταστημάτων θα πρέπει να σταματήσει. Από ποια άποψη; Ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει 500 μέλη από τα οποία τα καταστήματα μέσα, τουλάχιστον, στο κέντρο που είναι η εικόνα, είναι γύρω στα 350. Συγνώμη αλλά κάποιοι άλλοι επαγγελματικοί φορείς –και το είπα και γι’ αυτόν το λόγο έγινε χθες (σ.σ. προχθές) η συνάντηση και με το Επιμελητήριο και με τους καφεζυθοπώλες, μαζί με τον Αντιδήμαρχο  κ. Τσουρουκίδη- γιατί θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όλοι και όταν είναι ένας επαγγελματικός κλάδος ο οποίος μπορεί να καλύψει όλη την αγορά σαν εικόνα, θα πρέπει να βγει μπροστά. Αυτό έγινε, γι’ αυτό βγήκε το Επιμελητήριο μπροστά και γι’ αυτό συνέβησαν όλα αυτά που συνέβησαν. Δεν είναι το θέμα να κάνουμε ένα συλλαλητήριο για να το κάνουμε. Το θέμα είναι να έχει τη μέγιστη επιτυχία. Θέλουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα κλεισίματος όλων, όμως. Όχι να είναι κλειστά τα εμπορικά τα μαγαζιά, εγώ να βγω μπροστά, να κλείσουν τα 100 μαγαζιά, να είναι κάποια ανοιχτά, να ακούω από πίσω λόγια και να είναι ανοιχτά τα καφέ και να πίνουν την ίδια ώρα καφέ εν ώρα συλλαλητηρίου».

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΩΡΑ

Για την ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου είπε ότι «ήταν μία κοινή απόφαση, Επιμελητηρίου –πρώτον. Θα βάλω τους φορείς με βάση έτσι όπως πρέπει να μπούνε- δεύτερον ο Εμπορικός Σύλλογος και τρίτοι οι καφεζυθοπώλες. Και οι τρεις που ήμασταν χθες (σ.σ. προχθές) με τον κ. Τσουρουκίδη είπαμε και προτείναμε, εάν γίνεται, να πάει το συλλαλητήριο στη 1μμ που είναι πολύ πιο εύκολο για όλους, να έχουμε τη μέγιστη δυνατή καλύτερη εικόνα. Να είναι κλειστά, πλέον, τα πάντα, και να γίνει ένα συλλαλητήριο όπως πρέπει να γίνει. Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να αποφασίσουν κάποιοι για το π.χ. ας πούμε 12 η ώρα, χωρίς να μας ρωτήσουν αλλά να μας θέλουν να είμαστε εμείς οι πρωτοπόροι στην όλη εικόνα του συλλαλητηρίου. Εμείς είμαστε ο μοναδικός κλάδος που όταν λέμε να έχουμε κάπου μία διαδήλωση ή μία διαμαρτυρία, η συμμετοχή –κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν- αγγίζει πάντα το 80%-90%. Για πείτε μου έναν άλλο κλάδο –ας πάμε στο δημόσιο τομέα, ας πάμε σε οποιονδήποτε τομέα- υπάρχει ανάλογη συμμετοχή στη διαμαρτυρία; Δεν χαλάει καθόλου η εικόνα σε ό,τι αφορά την ώρα. Υπάρχει αυτήν τη στιγμή μία σύμπνοια και υπάρχει μια καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των φορέων. Καμία εικόνα δεν χαλάει, απλά εδώ πέρα λίγο στην Καβάλα είμαστε του στυλ πάντα να συζητάμε «γιατί τάδε ώρα κι όχι την άλλη; Και ποιος θα κλείσει; Θα κλείσεις εσύ; Θα ανοίξεις εσύ; Ήρθε ο τάδε; Δεν ήρθε ο άλλος». Μια ζωή αυτό το πράγμα γίνεται, γι’ αυτό και χανόμαστε και σε μια κουταλιά νερό πνιγόμαστε. Εγώ απλά σας λέω από την πλευρά τη δικιά μας, το πώς έπρεπε ακριβώς να το χειριστούν και οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί να σε θέλουν μέσα στο παιχνίδι, σαν κεντρικό παίκτη κι από την άλλη να μην σε καλούν εξ’ αρχής. Το να αποφασίζουν κάποιοι, ξέρετε είναι πολύ εύκολο να λέμε «ας κλείσει η αγορά».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ»

Για το τι απάντησε ο κ. Τσουρουκίδης πάνω σ’ αυτό το θέμα, είπε ότι «θα το προωθήσει και ήταν δεκτικός σ’ αυτό που του είπαμε. Για το συλλαλητήριο, γιατί να γίνει στις 12; Ας γινόταν το πρωί κι ας ήταν, .π.χ., η αγορά κλειστή όλη τη μέρα. Το 12 που θα γίνει 1, ποιον ενοχλεί; Γιατί μπαίνω τώρα στη λογική ότι πρέπει να συζητάμε για ένα πράγμα το οποίο δεν υπάρχει λόγος. Αλλά έτσι γίνεται πάντα, να συζητάμε για το αν θα γίνει στο τάδε χιλιόμετρο η συνάντηση, στο άλλο χιλιόμετρο, ο ένας να γράφει στο Facebook το οτιδήποτε, να απαντάνε άλλοι δέκα και να δημιουργείται ένα μπάχαλο».

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Όλοι συζητάμε για τον λιθάνθρακα και το συλλαλητήριο που έγινε. Γιατί το συζητάμε; Γιατί είχε πάρα πολύ κόσμο. Γιατί είχε πάρα πολύ κόσμο; Μήπως γιατί κάποιοι μεγάλοι, είτε επαγγελματικοί φορείς είτε κλάδοι, είχαν βγει μπροστά; Θυμάστε ότι ήταν μαζί και ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Δεν βλέπω να συζητάει κανένας για όλους αυτούς. Δεν είναι κομμάτια του παζλ όλοι αυτοί; Και μπορώ να αναφερθώ σε άλλους 15 είτε πολιτιστικούς, είτε οτιδήποτε συλλόγους. Και δεν είναι θέμα κριτικής. Στη ζωή μου έμαθα ό,τι κάνω να το κάνω 100%. Είναι το θέμα αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη εικόνα. Γιατί συζητάμε συνέχεια για τον λιθάνθρακα και δεν συζητάμε για οποιοδήποτε άλλο γεγονός; Γιατί είχε τη μέγιστη επιτυχία. Αυτό δεν θέλουμε να πετύχουμε και τώρα;

Όσο για το διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας είπε ότι «πάμε σε ένα άλλο κομμάτι το οποίο εγώ δεν το ανοίγω, γιατί μετά θα μπούμε στη λογική που έλεγα πριν: το να συζητάμε για μικροπράγματα και να χάσουμε το μεγάλο γεγονός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *