Δεν υπήρξε περίπτωση bulling δηλώνει η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανασία Γαϊτανίδου, για το επεισόδιο σε δημοτικό σχολείο

Δεν υπήρξε περίπτωση bulling στο επεισόδιο που συνέβη σε δημοτικό σχολείο Καβάλας με τραυματισμό μαθητή μετά από συμπλοκή  μαθητών όπως δηλώνει  η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανασία Γαϊτανίδου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο σχολικός εκφοβισμός έχει κάποια χαρακτηριστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα γεγονός που προέκυψε από μία συμπλοκή, από μία σύρραξη μαθητών. Άρα δεν μπαίνει στην ομπρέλα του σχολικού εκφοβισμού. Η παιδική ηλικία έχει ένα χαρακτηριστικό: την επιθετικότητα. Τις περισσότερες φορές η επιθετικότητα γίνεται για να πάρει κάτι ο μαθητής. Δεν γίνεται με σκοπό να βλάψει τους συμμαθητές του. Τέτοιες συρράξεις, συμπλοκές, σε κάθε διάλειμμα στους προαύλιους χώρους υπάρχουν. Οι εκπαιδευτικοί εποπτεύουν και προσπαθούν να καταλάβουν με ποιον τρόπο διαχειρίζονται οι μαθητές αυτές τις συμπλοκές, δηλαδή τη συναισθηματική τους σταθερότητα, πόσο τη διατηρούν. Ανάλογα με την περίπτωση και με τον μαθητή που έχουν απέναντι, επεμβαίνουν. Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε την Τρίτη στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου υπήρχαν 4 εκπαιδευτικοί. Λεπτομέρειες για το γεγονός δεν μπορούμε να έχουμε από τη στιγμή που ξεκίνησε η πειθαρχική διερεύνηση του θέματος. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του γονέα, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία όλων των γονέων οι οποίοι αφήνουν στα χέρια των δασκάλων ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Γι’ αυτό κι εμείς με τη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε, θα κάνουμε αυτό που είναι το καλύτερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των γονέων στους εκπαιδευτικούς και να φανούν όλες οι λεπτομέρειες του γεγονότος. Γιατί ακούγονται πολλά κι αυτά που ακούγονται είναι οι ερμηνείες που δίνει ο καθένας από τη δική του προσέγγιση κι από τη δική του γνώση. Και ως προς την παιδαγωγική και ως προς το συμβάν. Η πειθαρχική διερεύνηση κρατάει μέχρι δύο μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *