Δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια στα Φαρμακεία της Καβάλας 

Έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων παρατηρείται στην Καβάλα όπως δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή.

Την ίδια ώρα αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης τον Μάρτιο αναμένουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο News 24/7 88,6, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΝΠΟ ανέφερε πως η γρίπη θα παραμείνει σε έξαρση τον Μάρτιο, με τα κρούσματα να συνεχίζονται μέχρι και τον Απρίλιο.

«Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η συνήθης διάρκεια του φαινομένου μας λένε ότι και όλο τον επόμενο μήνα, μέχρι και τις αρχές Απριλίου, θα έχουμε περιστατικά και δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τα καταφέρουν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οσον αφορά τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε γνωστό ότι ούτε η Ελλάδα ούτε και οι χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης -με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο- έχουν πιάσει τον επιθυμητό στόχο.

Διευκρίνισε τέλος, ότι το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου είναι στο 70% ενώ ένα άλλο 30% μπορεί να νοσήσει, αλλά ηπιότερα, και χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

EMBΟΛΙΑΣΜΟΣ

Σε ό,τι αφορά τώρα τον εμβολιασμό η κ. Ρακιντζή τόνισε ότι  «Πράγματι εμβόλια δεν έχουμε. Πριν από 15 ημέρες δηλώθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στον ΥΦΕΤ που είναι ο οργανισμός εισαγωγής φαρμάκων οι ποσότητες που ήθελε το κάθε φαρμακείο ώστε να εισάγουν συγκεκριμένες ποσότητες.

Και αυτό γιατί κάθε χρόνο το εμβόλιο αλλάζει. Δεν ισχύει για τον άλλο χρόνο. Έτσι δηλώθηκαν οι ποσότητες, έγινε η εισαγωγή, διατέθηκαν και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλο εμβόλιο.

Τώρα αν πρέπει να κάνουν εμβόλιο τώρα οι πολίτες, αυτό πρέπει να το κρίνουν οι γιατροί. Από εκεί και πέρα θέλουμε 10 ημέρες ενεργοποίηση του εμβολίου, πάμε δηλαδή στις 10 Μαρτίου…… Βέβαια πάντα λέμε ότι για τη γρίπη η πρόληψη είναι αυτή που μετράει.

Γενικά πρέπει να προσέχουμε, να παίρνουμε μέτρα ενώ βασικό είναι οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά, να τα κρατούν στο σπίτι για  να μην μεταδίδεται η γρίπη και για να μην φτάνουμε στα μεγάλα ποσοστά. Οι θάνατοι έτσι και αλλιώς προέρχονται από μη σωστά αντιμετωπίσιμα περιστατικά.

Δεν πηγαίνουν σε γιατρό, παίρνουν κάτι απλό και μετά φτάνει η υπόθεση σε πνευμονία και άλλα τινά. Δεν πρέπει να αφήνουμε ως έχει μια κατάσταση. Πρέπει να προσέχουμε για να βγει ο χειμώνας και ίσως του χρόνου να δοθούν οδηγίες πιο αυστηρές σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το οριακό σημείο. Πρέπει το ΚΕΛΠΝΟ να δώσει άλλες οδηγίες του χρόνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *