Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νιτρικά στο πόσιμο νερό του Ζυγού

Δεν υπάρχουν προβλήματα με τα νιτρικά στο πόσιμο νερό του Ζυγού, καθώς με παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ ξεπεράστηκαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ζυγού κ. Λεωνίδα Βουδούρη υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι «Σε ό,τι αφορά το θέμα του νερού θα πούμε ότι στη δική μας την κοινότητα έχει τακτοποιηθεί από την υδροδότηση που έχουμε πλέον από την τοπική κοινότητα Κρυονερίου.

Έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο, η δεξαμενή μας τροφοδοτείται μόνο από εκεί. Βέβαια είμαστε εν αναμονή να δούμε τι πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι γιατί η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ενδεχομένως να χρειασθεί να υδροδοτηθεί ο οικισμός από την υφιστάμενη πηγή και από το παλιό αντλιοστάσιο που παρουσιάζει τα προβλήματα με τις υψηλές τιμές των νιτρικών.

Ευελπιστούμε βέβαια τώρα μια και έγινε όλη η δουλειά και υπάρχει και βεβαιωμένη μελέτη και στη ΔΕΥΑΚ και υπάρχει και η χρηματοδότηση και αυτά 4,5 εκ  ευρώ που είναι σε αναμονή ενώ παράλληλα ευελπιστούμε ο νέος δήμαρχος  κ. Μουριάδης να προχωρήσει όλη τη διαδικασία για να ευεργετηθούμε και εμείς και να υδροδοτηθούμε από τα νερά του Κεφαλαρίου».

ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Αναφορικά με την άρδευση ο ίδιος τόνισε ότι  «Όλα γίνονται κανονικά,  ο καιρός έτσι και αλλιώς βοηθάει τους παραγωγούς και όλη η λεκάνη αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές των νιτρικών, γενικότερα όμως στην περιοχή των Φιλίππων αυτό σαν πρόβλημα υφίσταται με πολύ υψηλές στο Πολύστυλο. Και αυτοί οι άνθρωποι αγωνιούν, εμείς πάλι βρήκαμε μια κάποια λύση όντας στην κορυφή του παγόβουνου αλλά και αυτοί περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου της υδροδότησης από τα νερά του Κεφαλαρίου.

Έχει γίνει εξάλλου μια προσπάθεια από την Περιφέρεια για να γίνει ένα πρόγραμμα απονιτροποίησης το οποίο δυστυχώς δεν είχε συμμετοχή από τους παραγωγούς. Τώρα βέβαια είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά έπρεπε να γίνει μια αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Πιστεύω με την καινούρια διοίκηση του Δήμου Καβάλας που δείχνει ότι είναι διατεθειμένη να προσπαθήσει,  να μπορέσει να γίνει και αυτό ώστε γενικότερα να φτιάξει η κατάσταση στην περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *