Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό με την δυσοσμία της Τρίτης σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο

Πρόβλημα δυσοσμίας σημειώθηκε στην Καβάλα στην αρχή της εβδομάδος και συγκεκριμένα την Τρίτη. Ο Αντιπεριφερειαρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος κλήθηκε να δώσει την άποψη του καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διενεργεί ελέγχους αέριας ρύπανσης στην περιοχή Καρβάλης.

Όπως ανέφερε «Την Τρίτη το απόγευμα όντως υπήρξε ένα θέμα μια οσμή στην πόλη που δεν κράτησε πολύ. Το πρωί της Τετάρτης το αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος ξεκίνησε μια σειρά από ελέγχους οι οποίοι έχουν να κάνουν  με τις συνήθεις πηγές και δεν έχει βρεθεί κάτι προς το παρόν αν και ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχει συσχέτιση με τους συνήθεις φορείς, ο έλεγχος συνεχίζεται προκειμένου να δούμε κάτι αν δούμε βέβαια. Κάποια καταγραφή θορύβου δεν υπάρχει από τα δικά μας όργανα όπως κάτι ανήσυχο δεν υπάρχει και από τις πηγές που συνήθως προκαλούν το πρόβλημα.

Άρα προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλάμε για λόγους πανικού ενώ οι έλεγχοι έτσι και αλλιώς συνεχίζονται σε κάθε περίπτωση. Είναι δύσκολο να βρούμε τι ακριβώς έγινε. Το συμβάν είχε  μικρή διάρκεια και ίσως η οσμή να οφείλεται σε άλλο παράγοντα, όπως για παράδειγμα να παίζει ρόλο και το αμπάρι για παράδειγμα ενός πλοίου. Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό και έφτασε και στα δικά μου αυτιά.

Από την Τετάρτη βέβαια ξεκίνησε μια σειρά ελέγχων αλλά δεν βρέθηκε συσχέτιση, δεν καταγράφηκε στους σταθμούς κάποιο στοιχείο που να δημιουργεί ανησυχία. Είναι απλά κάτι που συνεχίζεται ως έλεγχος».

ΕΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

Αναφορικά με το έργο του Διοικητηρίου και της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου  ο ίδιος εκτιμά «ότι έχουμε ξαναφτάσει τη διαδικασία ως ένα σημείο. Συντήρηση δεν πετύχαμε έστω και αν το πιέσαμε ως έργο. Για να δεχθεί και πάλι εκδηλώσεις το Αμφιθέατρο πρέπει να συντηρηθεί αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσει. Πρέπει για παράδειγμα τα καθίσματα να παραμείνουν συντηρημένα πια, πρέπει τα πλακάκια που είναι αμιάντου ή αλουμινίου να βγουν και να μπουν άλλα που να μην αντανακλούν τον ήχο για να υπάρχει και πάλι καλή ακουστική.  Αλλά κάθε παρέμβαση σημαίνει κλείσιμο του χώρου με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Το έργο έχει προτεραιότητα ενώ μιλάμε για ένα κτήριο που λειτουργεί από το 1975 και λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι στο κέντρο της πόλης, παρέχει τα πάντα και δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε άλλος χώρος για να μοιρασθεί το βάρος».

Όσο για τις εκλογές που έρχονται η Περιφέρεια θα μετρά τους σταυρούς των υποψηφίων. «Κάθε μέρα δεχόμαστε έγγραφα με λεπτομέρειες για τις εκλογές και δεν υπάρχει λογική να κάνουμε κάτι αν μας αρέσει ή όχι. Οι οδηγίες είναι ίδιες με αυτές που έχουν και οι άλλοι στις άλλες Περιφέρειες» τόνισε.

Μάλιστα θέλει ο ίδιος να εξελιχθούν  οργανωτικά καλά οι εκλογές και να υπάρχουν οι  λιγότερες δυνατό αδυναμίες και προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *