Δεν παρουσιάζουν εξάρσεις τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα

Δεν παρουσιάζουν εξάρσεις τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα και η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερή. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα κρούσμα για το τελευταίο διάστημα, όπως το επιβεβαίωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όπως τόνισε αρχικά “Είναι πράγματι γεγονός ότι έχουμε ένα μόνο κρούσμα και πρόκειται για τον πατέρα παιδιού που ήταν θετικό πριν από 4-5 μέρες. Λογικό και αναμενόμενο. Από ιχνηλάτηση βρέθηκε το κρούσμα και ευτυχώς είναι πολύ καλά ο άνθρωπος, βρίσκεται στο σπίτι του και δεν μας ανησύχησε ιδιαίτερα.

Το γεγονός ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες είχαμε μόνο ένα περιστατικό δείχνει ότι φαίνεται στο νομό μας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τα πράγματα καταλάγιασαν και μετά τη μεγάλη έξαρση που είχαμε πριν από 20 – 25 ημέρες όλα τώρα είναι καλύτερα».

64 ΤΕΣΤ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς την Παρασκευή κάναμε 64 τεστ, άλλα τόσα το Σάββατο και την Κυριακή λόγω έλλειψης δειγμάτων κάναμε μόνο 18 τεστ και αυτό πραγματικά μας ικανοποίησε απόλυτα. Δεν είχαμε δείγματα να κάνουμε και σαφώς αυτό μας ικανοποιεί τα μέγιστα. Γύρω στα 140 τεστ το τριήμερο και είχαμε μόνο ένα θετικό και που ήρθε από ιχνηλάτηση.

Είμαστε σε θέση εξάλλου σε καθημερινή βάση να βγάζουμε 60 τεστ. Φτάσαμε τώρα στο μάξιμουμ που είναι τα 64. Τώρα επειδή σίγουρα θα έχουν επιστρέψει από άδειες πολλοί συμπολίτες και επειδή και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας επιστρέφει επίσης από άδειες θα έχουμε περισσότερα τεστ από τα 18 που κάναμε την Κυριακή. Κάναμε μόνο 18 επειδή δεν υπήρχαν ύποπτα κρούσματα».

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Το εργαστήριο μας δέχεται αντιδραστήρια από διάφορες εταιρείες, δεν υπάρχει μονοπώλιο και ευτυχώς όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Έχουμε την ευχέρεια να προμηθευόμαστε και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Απλά υπόπτους δεν είχαμε την Κυριακή”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στην Αλεξανδρούπολη νοσηλεύονται 2 ασθενείς και ο Θάσιος βγήκε από το Νοσοκομείο οπότε είναι στο σπίτι του. “Ο ένας συμπολίτης ήταν στην ΜΕΘ θα μάθουμε τα νέα του. Εξάλλου έρχονται στο νοσοκομείο μας 28 νέα άτομα προσωπικό, οι 4 έρχονται την Τετάρτη, είναι τραυματιοφορείς.  Οι προσλήψεις των 28 γίνονται πραγματικότητα και έρχονται οι τραυματιοφορείς που μας είναι απαραίτητοι” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *