«Δεν νομίζω ότι ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε το αυτονόητο» δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ, Νίκος Βογιατζίδης

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με την παρουσία των εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και των δικηγόρων της εταιρείας για να βρεθεί λύση στην υπογραφή νέων συμβάσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη το υπουργείο αναγνώρισε την συμφωνία του 2018.

Ο κ. Βογιατζίδης είπε ότι «έγινε η αρχή και θεωρώ ότι ήταν μια σωστή επιλογή που επιμέναμε στο διάλογο και καλούσαμε τη διοίκηση να έρθει στο τραπέζι του διάλογου, κάτι που αρνούνταν για καιρό. Έτσι, προσφύγαμε προς το Υπουργείο Εργασίας βάση του οποίου έγινε η τελευταία τριμερής. Εκεί ήρθαν οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας και ήταν οι ίδιοι με τους οποίους είχαμε υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό το 2018. Αυτό που έγινε στο υπουργείο είναι ότι κατ’ αρχάς αναγνώρισε το υπουργείο ότι είναι σε ισχύ η τελευταία συμφωνία. Και πάνω σε αυτήν τη βάση θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο τριμερείς διαδικασίες. Η μία με νομικούς και η άλλη με παρόντα όλα τα μέλη προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτήν την ιδιότυπη ομηρία που μας έχει εφαρμοστεί.

Τη σύμβαση όλοι την αναγνωρίζουν, αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο για μας. Θα ήταν περίεργο αν αυτό δεν συνέβαινε. Διότι είναι σε ισχύ το συμφωνητικό, υπογράφηκε στο υπουργείο Εργασίας το προηγούμενο διάστημα και υπογράφηκε από την πλευρά του κ. Λαυρεντιάδη, απ’ όλες τις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του εργοστασίου. Δεν νομίζω ότι ζητάμε κάτι παράλογο. Ζητάμε το αυτονόητο. Η συμφωνία που κάναμε προκειμένου να επιστρέψουμε να ισχύει και για την καινούργια εταιρεία η οποία δημιούργησε πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος της Βιομηχανίας  κ. Λαυρεντιάδης στο χώρο του εργοστασίου».

ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς έχουμε θετική ενέργεια. Όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι διαλόγου καθόμαστε με θετική διάθεση προκειμένου να βρεθεί λύση κι όχι να δημιουργούμε προβλήματα. Δεν βρεθήκαμε εκτός εργοστασίου με δικές μας ενέργειες. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, βρεθήκαμε με ενέργειες του εργοδότη, του κ. Λαυρεντιάδη. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και ότι θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας, έτσι ακριβώς όπως είχε συμφωνηθεί. Διότι αυτό που συμφωνήθηκε εν τέλει το 2018 ήταν να μπει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτήν την παράνομη, προς τα μας, συμπεριφορά του εργοδότη και να μπει ένα τέλος σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα των Λιπασμάτων. Να έρθει η εργασιακή ειρήνη έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και στο μέλλον η εταιρεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast