«Δεν μπορούν να έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο υπόλοιπο τμήμα του στρατοπέδου», δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης

Δεν είναι δυνατόν να έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι αλλά και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου που προβλέπει Μητροπολιτικό Πάρκο στο Στρατόπεδο αυτό. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης ενώ έχει μιλήσει και με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη για το θέμα.

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «η δική μου θέση είναι ότι δεν μπορούν κατ’ αρχάς να έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο υπόλοιπο τμήμα του στρατοπέδου. Κι αυτό διότι μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων που έχουν γίνει, πλέον κάνουν απαγορευτική την υλοποίηση του σχεδίου πόλης. Του σχεδίου Περιγιαλίου το οποίο έκανε 30 χρόνια για να εγκριθεί. Άρα ερχόμαστε και το ακυρώνουμε το σχέδιο αυτό. Η θέση μας είναι ενάντια στο να έρθουν άλλοι πρόσφυγες σε αυτά τα σημεία. Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο που αφορά όλη την Ελλάδα. Και γι’ αυτό ακριβώς το αντιμετωπίζω με ψυχραιμία. Είναι εθνικοί λόγοι. Είναι καλό να παίρνουμε τη σημαία και να την ανεμίζουμε και να λέμε ότι αγαπάμε την παρτίδα μας, αλλά σκοπός είναι να το δείχνουμε και στην πράξη. Αυτό, όμως, δεν θα είναι εις βάρος κάποιων. Υπάρχουν δήμοι, περιφέρειες που δεν έχουν πάρει το βάρος των μεταναστών. Σήμερα (σ.σ. χθες) ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει καλέσει τους περιφερειάρχες όλης της χώρας ακριβώς για να συζητήσουν αυτό το θέμα. Έχω μιλήσει με τον κ. Περιφερειάρχη να μεταφέρει τις απόψεις που δεν είναι ακραίες ενάντια στους πρόσφυγες διότι σε τελική ανάλυση αυτοί οι άνθρωποι είναι τα θύματα. Ακόμη και οι λαθρομετανάστες. Όλοι αυτοί είναι θύματα μιας πολιτικής. Αυτό που λέει το ΚΚΕ και το τονίζει συνέχεια, έχει απόλυτο δίκιο. Ότι είναι τα θύματα μιας πολιτικής των πολιτισμένων λαών οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τα δικά τους συμφέροντα σ’ αυτές τις περιοχές. Κι έρχονται εκ των υστέρων, κάποιοι από αυτούς έχουν κλείσει τα σύνορα και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής έχει μείνει πλέον στην Ελλάδα. Άρα εμείς πρέπει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να μοιραστεί σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να είναι εις βάρος μιας πόλης. Όχι επειδή στην Καβάλα υπάρχει ήδη ένας οικισμός, αν τον επεκτείνουμε και τελείωσε. Όχι. Πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό και η θέση μου είναι ότι δεν πρέπει να έρθουν άλλοι πρόσφυγες στην Καβάλα.

Πρέπει να γίνει μια σωστή κατανομή. Επίσης πρέπει να εξεταστεί μία άλλη πολιτική σε βάθος χρόνου. Πέρα από το να μοιραστούν, να γίνει σε πιο οργανωμένους οικισμούς κι όχι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και γιατί όχι να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό, με την ενοικίαση διαμερισμάτων ώστε να υπάρχει διάχυση αυτών των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία»

ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Επίσης, είπε ότι «για αυτούς τους πρόσφυγες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, πρέπει να ενδιαφερθεί και ο δήμος. Δεν πρέπει να αφήσουμε κλειστές πόρτες σε κάποιες ΜΚΟ που εδώ στην Καβάλα είναι πολύ καλοί αυτοί που ασχολούνται με το θέμα. Αλλά δεν παύει όμως να είναι και αυτοί να περιορίζουν το όλο θέμα της μετανάστευσης μέσα στο χώρο. Θα πρέπει και ο δήμος να έχει άποψη, να ξέρει τι γίνεται και το πολύ βασικό, να έρχεται σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, να τους δείξει ποιες είναι οι συνήθειες. ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν αυτό το κράτος, διότι από τη στιγμή που είναι σ’ αυτήν τη χώρα πρέπει να σεβαστούν και τους νόμους. Να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, αλλά και εμείς να γνωρίσουμε τον πολιτισμό τους, ούτως ώστε να σπάσουμε αυτό το γκέτο που θεωρούμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *