«Δεν μπορεί να συνεχισθεί η ομηρία σε ό,τι αφορά το φάρμακο» δηλώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας  Σίσσυ Ρακιντζή

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε φάρμακα στην χώρας και δη στην Καβάλα και μάλιστα ακόμη και στα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή έκανε σχετικές δηλώσεις εκφράζοντας την αγανάκτηση της για την κατάσταση που επικρατεί με τις μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα…

Η κ. Ρακιντζή σημείωσε ότι «Οι ελλείψεις στα φάρμακα δεν έχουν αποκατασταθεί εδώ και 2 χρόνια. Συνεχώς αυξάνονται οι ελλείψεις και το κακό είναι ότι κανείς δεν μεριμνά για αυτές. Οι φαρμακοβιομηχανίες όταν τις ρωτούμε για τις ελλείψεις ουσιαστικά δεν μας δίδουν καν απάντηση και λένε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το να δημιουργούνται ελλείψεις και να αφορούν σε φάρμακα που δεν είναι αναντικατάστατα και φυσικά να διαρκούν λίγο, αυτό μπορούμε να το δεχθούμε. Όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα με την πληθώρα των ελλείψεων, με τους βιομήχανους να δηλώνουν ότι δεν έτσι απλά δεν ξέρουν πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή των φαρμάκων και με κανέναν ειδικό να μην κάνει κάτι είναι τραγικό. Αγγίζει την επικινδυνότητα και πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν μείνει χωρίς φάρμακα.

Και το χειρότερο όλων είναι να μιλάμε για απώλειες φαρμάκων περιπτώσεων και ασθενών πολύ σοβαρών. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή των κρατούντων ώστε να δουν τις ελλείψεις και να μην αφήσουν τον κόσμο έτσι χωρίς φάρμακα».

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η ίδια παραδέχθηκε στην συνέχεια ότι οι εταιρείες προτιμούν να στέλνουν τα φάρμακα στο εξωτερικό παρά να τα δίδουν στην Ελλάδα. «Το είπαμε πολλές φορές και είναι αλήθεια ότι δεν σκέφτονται πως στην χώρα μας μπορεί ένα φάρμακο να κυκλοφορεί με τρία ευρώ, έξω με είκοσι ευρώ άρα κάτι πρέπει να γίνει. Συμφέρει στην χώρα μας σαν δαπάνη αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα έχουν όλοι φάρμακα. Και πως αφήνεις έτσι μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα; Κινδυνεύει ένα φάρμακο να χαθεί από την χώρα μας, όταν έχεις τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή με το εξωτερικό.

Άρα κάτι πρέπει να κάνεις ειδάλλως δεν υπάρχει περιθώριο δράσης. Δεν είναι δυνατόν μια φαρμακοβιομηχανία να στέλνει 5 σπρέι για 120 φαρμακεία της περιοχής μας.  Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Είμαι αγανακτισμένοι και πρέπει επιτέλους το ίδιο το κράτος να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ομηρία» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση