«Δεν μπορεί ένας αιρετός να σύρεται στα Δικαστήρια για κάτι που ουσιαστικά δεν φταίει» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος  Μουριάδης

Έχουν ποινικοποιηθεί τα πάντα σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μουριάδης αναφορικά  με την δίωξη αιρετών μετά από μηνύσεις δημοτών για ατυχήματα που είχαν επιρρίπτοντας ευθύνες στους αιρετούς. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουριάδης οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση γυναίκας που σκόνταψε και κτύπησε στο πρόσωπο σοβαρά πάνω σε σίδερο που προεξείχε σε πεζοδρόμιο θεωρώντας υπεύθυνους τους διοικούντες του Δήμου Καβάλας και της αρμόδιας υπηρεσίας, την εποχή που ο κ. Μουριάδης ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών.

 

Όπως σημείωσε αρχικά «Είναι αλήθεια ότι πλέον έχουν ποινικοποιηθεί τα πάντα. Και καταλαβαίνω όταν υπάρχουν παραλείψεις σοβαρές της κάθε διοίκησης να υπάρχουν και οι αντίστοιχες κυρώσεις.  Όταν υπάρχουν όμως θέματα όπως να πέφτει ένας πολίτης και αν πέφτει επειδή ο Δήμος έκανε κάποιο έργο και δεν πήρε τις κατάλληλες προλήψεις,  το καταλαβαίνω. Αλλά και πάλι δεν φταίει ο Αντιδήμαρχος ή ο αιρετός. Γιατί αυτός δεν κάνει ούτε τον τεχνικό σύμβουλο, ούτε κάτι άλλο.

Ακόμη και αν είναι μηχανικός ο ίδιος στο επάγγελμα, δεν κάνει χρέη μηχανικού. Ο πολιτικός προϊστάμενος είναι για να σχεδιάζει και να μπορεί να βλέπει τι γίνεται.  Υπάρχουν χίλιες δύο άλλες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των κανόνων. Και επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που ειπώθηκε προχθές στο Δικαστήριο,  ότι δεν ζούμε σε μια ευρωπαϊκή πόλη που είναι όλα τα πράγματα τακτοποιημένα.

Ζούμε στην Ελλάδα των μνημονίων, όπου το προσωπικό έχει γίνει ελάχιστο. Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, είναι ζήτημα αν υπάρχουν επτά άτομα μόνιμο προσωπικό. Και σε ένα δίκτυο 350 χιλιομέτρων  είναι αδύνατο η διοίκηση να κάνει πρόληψη».

ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ

Ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε πως «Για αυτό τον λόγω της έλλειψης προσωπικού και οι ίδιοι οι δημότες, πρέπει να βοηθούν τον Δήμο Καβάλας. Δηλαδή όταν βλέπουν τέτοια περιστατικά πρέπει να ειδοποιούν αρμοδίως και να μπορεί ο Δήμος να επεμβαίνει άμεσα. Και είναι κρίμα οι άνθρωποι που έχουν ικανότητα να ασκήσουν διοίκηση, στο τέλος θα απογοητευθούν και θα πουν ότι «εδώ ενώ αφήνουμε τα πάντα, αφήνουμε την δουλειά μας για να κάνουμε κάτι στα κοινά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από πάνω με κυνηγάν, διότι ένας πολίτης έπεσε και τραυματίσθηκε σοβαρά». Αλλά δεν μπορεί να ζητάν ευθύνες για πράγματα που ξεφεύγουν από τις ευθύνες του κάθε αιρετού.

Δεν μπορεί να ξέρει μόνον ένας άνθρωπος τι γίνεται  σε έναν ολόκληρο Δήμο Καβάλας. Με επτά άτομα προσωπικό δεν μπορείς να ελέγξεις ένα Δήμο. Αυτό είναι αδύνατο και αν βρεθεί έστω και ένας τέτοιος πολίτης ας έρθει να μας το πει και να τον κάνουμε άγαλμα».

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

Ο κ. Μουριάδης ότι «Δεν μπορείς να σταθείς σε μια τέτοια περίπτωση τεράστιας έλλειψης προσωπικού σε έναν Δήμο, αν δεν έχεις και ανθρώπους, τους ίδιους τους πολίτες  που θα σε βοηθήσουν για το καλό της πόλης, που θα ειδοποιήσουν για το παραμικρό ώστε να παρεμβαίνει η αρμόδια υπηρεσία».

Σε ό,τι αφορά τη δική του περίπτωση τέλος, η Δικαιοσύνη έδωσε αναβολή στο όλο θέμα καθώς θα ορισθεί νέα δικάσιμος και η Δίκη θα επαναληφθεί…  «Και όλοι όσοι παρακολούθησαν την Δίκη είπαν ότι η εμπειρία είναι άσχημη.  Ένας αιρετός σύρεται στα Δικαστήρια για κάτι που ουσιαστικά δεν ευθύνεται» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση