Δεν κηρύχθηκε αναδασωτέα η περιοχή του Εσκί Καπού, προχωρά η ξενοδοχειακή επένδυση

Δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή του Εσκί Καπού στην Άσπρη Άμμο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μία ξενοδοχειακή μονάδα. Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο Καβάλας και πρώην πρόεδρο της «Δημωφέλεια»  κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, μετά από έρευνα που έκαναν αποδείχθηκε του λόγου το αληθές με επίσημή διαβεβαίωση του Δασαρχείου.

Η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε ότι «Καταρχάς πρέπει να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, έχουν ορισθεί νέα μέλη και νέοι πρόεδροι στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας.

Ωστόσο τα συναισθήματα για εμένα είναι πραγματικά ανάμεικτα και πιο πολύ θετικά θα έλεγα καθώς υπάρχει μια ακόμη θετική εξέλιξη για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τη δική μας διοίκηση.

Δηλαδή αφενός μεν η καταγραφή της περιουσίας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά και από εκεί και πέρα στην συνέχεια μια και αυτός θα ήταν ο στόχος μας, η προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις και να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Έτσι λοιπόν είχαμε θέσει ως στόχους να προσελκύσουμε επενδυτές και πραγματικά υπήρξε ενδιαφέρον από διάφορους επενδυτές για την αξιοποίηση της έκτασης ΕΣΚΗ ΚΑΠΟΥ ως είναι γνωστή, που ανήκει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Έτσι λοιπόν και αφού πήραμε απόφαση ως διοικητικό συμβούλιο και στην συνέχεια εγκρίθηκε από το δ.σ. η εκποίηση τμήματος έκτασης για την περιοχή με μοναδικό σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας, άρχισε μια αλληλογραφία μεταξύ Δασαρχείου, υπηρεσιών όπως Αποκεντρωμένης και του Δήμου Καβάλας για το αν αυτή η έκταση τελικά είναι δασική ή αναδασωτέα. Μπορώ να πω ότι μετά από ενδελεχή έρευνα και έλεγχο από τη Διεύθυνση Δασών και από το Δασαρχείο δόθηκε το τελικό έγγραφο το οποίο ανακοινώθηκε εγγράφως και επισήμως ότι δηλαδή η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι αναδασωτέα.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει κανονικότατα η αξιοποίησή της και η προσπάθεια που έχει γίνει από τη δική μας διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίηση της για τον συγκεκριμένο σκοπό».

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ίδια εκτιμά και ανακοινώνει ότι φεύγει όχι απλά γεμάτη αλλά φεύγει μόνο από την θέση της Προέδρου ενώ παραμένει στο Δ.Σ. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ γεμάτη δύναμη, αισιοδοξία και ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς που την στήριξαν.  « Ευχαριστώ τον απλό κόσμο που μου έδωσε δύναμη για να συνεχίσω. Η χαρά όμως του να ανακοινώνεται από μια υπηρεσία ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι αναδασωτέα ήταν τόσο μεγάλη που ήθελα να τη δημοσιοποιήσω και να την μοιρασθώ με τον κόσμο. Οπότε εύχομαι πραγματικά να γίνει βήμα και σιγά σιγά να αναγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα προς όφελος των συνδημοτών μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Όσοι είμαστε στην πολιτική και διοικούμε, πρέπει να διοικούμε με αγάπη, έτσι ώστε να έρχεται όφελος προς όλους τους συνδημότες μας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *