Δεν θα ψηφίσει πιθανές αυξήσεις σε δημοτικά τέλη ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γραμμένος

Δεν τίθεται θέμα προς το παρόν επισήμως αύξησης των δημοτικών τελών από πλευράς Δήμου Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γραμμένος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αύξηση στα δημοτικά τέλη.

 Όπως τόνισε αρχικά «Το ζήτημα ξεκίνησε με μια δήλωση που έκανε σε ΜΜΕ ο Δήμαρχος Καβάλας, αναφορικά με την αύξηση των δημοτικών τελών. Προχθές σε μια διευκρινιστική δήλωση είπε ότι η αύξηση δεν θα ισχύσει για τα καταστήματα μια και προφανώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον Εμπορικό Σύλλογο.

 Δεν έχει έρθει βέβαια επίσημα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  Καβάλας και δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό αφού δεν υπάρχει κάποια εισήγηση. Ούτε ως προς τον λόγο της αύξησης, ούτε ως προς το ποσοστό, πόσο τοις εκατό δηλαδή θα αυξηθούν.

 Αναμένουμε να γίνει αυτή η συζήτηση στο Δ.Σ. να έρθει η εισήγηση και αναλόγως να δούμε πως θα αποφασίσει η κάθε παράταξη,. Εγώ πάντως είμαι προσωπικά αντίθετος και θα καταψηφίσω σχετικές εισηγήσεις για αύξηση των δημοτικών τελών.

 Αυτή είναι μια πρώτη δική μου εκτίμηση και τοποθέτηση και δεν έχει συζητηθεί το θέμα στην δημοτική μας ομάδα. Σε κάθε περίπτωση για να μην τρέχω η στάση της ομάδας φαντάζομαι θα καθορισθεί τόσο από την αιτιολόγηση της αύξησης όσο και σε τι ποσοστό θα κυμανθεί αυτή.

 Θα περιμένουμε, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, πλην της δήλωσης του κ. Δημάρχου».

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αναφορικά με την λειτουργία του Δ.Σ. τόνισε ότι  «Οι σύμβουλοι ίδιοι είναι πάντα, νέοι καινούριοι, τα ίδια «χούγια» έχουν. Θέλουν να παίρνουν τον λόγο εκτός σειράς, θέλουν να κάνουν διάλογο με το Δήμαρχο και νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα του προέδρου του ΔΣ ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει λίγο πιο αυστηρός σε αυτά τα ζητήματα, τα διαδικαστικά δηλαδή και να μην επιτρέπει στον καθένα να διακόπτει την συζήτηση, να παρεμβάλλεται, να κάνει ακόμη και αστειάκια. Αυτό είναι το κλειδί και να τηρούμε τους χρόνους μια και πολλά δεν εξαρτώνται μόνο από την θέληση του προεδρείου κάθε φορά τα πάντα. Σαφώς και ο Πρόεδρος θέλει να κυλούν ομαλά τα πάντα στις συνεδριάσεις αλλά πολλά εξαρτώνται και από τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι πρέπει να σέβονται αυτή τη διαδικασία και να μην κάνουν κατάχρηση του χρόνου. Βλέπω ότι σε γενικές γραμμές οι επικεφαλής των παρατάξεων τηρούν τους όρους και αυτό που παρατηρώ είναι ότι ίσως και κάποιοι νέοι σύμβουλοι ίσως και λόγω απειρίας ίσως και λόγω ενθουσιασμού πετάγονται μέσα στη συνεδρίαση, διακόπτουν, παίρνουν τον λόγο χωρίς να τον ζητήσουν και αυτό θα πρέπει ο νέος Πρόεδρος να το ρυθμίσει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση