Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις της Καβάλας μετά την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου

Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις της Καβάλας μετά την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη συνεχίζουν να προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «σημαντική ήταν η αντίδραση και το αισθητήριο όργανο του συλλόγου όπου μόλις ακούσαμε σε δηλώσεις του κ. δημάρχου ότι ενδέχεται να γίνει αύξηση των δημοτικών τελών, πολύ γρήγορα κάναμε την επιστολή διαμαρτυρίας όπου προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας. αυτό που έπρεπε να κάνουμε και κάναμε πολύ γρήγορα, ήταν αν διαμαρτυρηθούμε ούτως ώστε να δείξουμε την αντίθεσή μας για την αύξηση των δημοτικών τελών. Κανένα κατάστημα και καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει περεταίρω αύξηση πουθενά. Το είπαμε προεκλογικά, θα το πούμε ξανά. Θα συνεργαστούμε με τους πάντες για το καλό των συναδέλφων- μελών του Εμπορικού Συλλόγου. Αλλά θα συγκρουστούμε μέχρι τέλους με οποιονδήποτε πάει ενάντια στα συμφέροντα των μελών μας. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως σε επίπεδο θεσμικό, δεν έχουμε τίποτα με τον κ. δήμαρχο φυσικά, με τον οποίο γνωριζόμαστε και έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά θεσμικά ο ρόλος μας είναι αυτός τον οποίο τελούμε γι’ αυτό και ψηφιζόμαστε.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. δήμαρχος πήρε πίσω το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών. Βέβαια, όλα αυτά είναι θέματα τα οποία είναι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Όταν θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, φυσικά και θα είμαστε εκεί το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και αρκετά μέλη, ούτως ώστε με τα επιχειρήματά μας να πούμε ακριβώς αυτό που ειπώθηκε και στην επιστολή που στείλαμε»

ΔΥΝΑΜΗ

Πρόσθεσε, επίσης ότι «η δύναμη του Εμπορικού Συλλόγου  δεν είναι ούτε ο πρόεδρος, ούτε το διοικητικό συμβούλιο. Η δύναμη του Εμπορικού Συλλόγου και του κάθε συλλόγου είναι τα μέλη. Όταν πριν μία εβδομάδα μας έδωσαν τη δύναμη 530 μέλη που είναι αριθμός ρεκόρ –η Θεσσαλονίκη έχει τους ίδιους εκλέκτορες και δυναμική με την Καβάλα. Φτάσαμε να είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αυτό σημαίνει ότι ο λόγος της Καβάλας ακούγεται παντού. Το ξέρουν όλοι. Κι αυτή η δύναμη που μας έδωσε η βάση μας, τα μέλη του συλλόγου, αυτή η δύναμη που φαίνεται και θα φανεί και στα επόμενα τρία χρόνια. Είμαστε μπροστά σε οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει, είτε εμπορικό είτε κοινωνικό. Διότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δεν είναι απλά ένας σύλλογος ή ένα σωματείο. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας το οποίο είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν, θα έχει άποψη και λόγο και προτάσεις για όλα τα ζητήματα. Διότι εμείς ως έμποροι πρωτίστως θα πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας, τον συνάνθρωπό μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και έμποροι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *