Δεν επέστρεψε στην εργασία της η Σχολική Τροχονόμος που επί 14 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της

Δεν επέστρεψε στην εργασία της η Σχολική Τροχονόμος Καβάλας που επί 14 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της παρά το αίτημα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων. Η πρόεδρος του σωματείου κ. Μαρία Προδρομίδου σημείωσε πως δυστυχώς η συνάδελφος τους είναι ακόμη άνεργη.

Η κ. Προδρομίδου δήλωσε ότι «για άλλη μία φορά μας είπαν ψέματα. Δεν έδειξαν την ευαισθησία που έπρεπε να δείξουν στο θέμα μας. Καλό ήταν αν υπήρχε μια μεγαλύτερη ευαισθησία απ’ όλους, κι από τους γονείς κι από τους κυβερνώντες. Από αρχές του χρόνου είχαμε κάνει κάποιες διαμαρτυρίες, κάναμε στάσεις. Μια συνάδελφος που δούλευε επί 14 χρόνια δεν την πήραν φέτος στη δουλειά με το πρόσχημα ότι δεν έχει παιδί στο σχολείο. Αυτό επίσημα το έγγραφο του κράτους δεν το αναφέρει πουθενά. Δεν έχουμε, πλέον, παιδιά στο σχολείο μεγάλωσαν, έφυγαν από τα δημοτικά. Με αυτό το πρόσχημα έβαλαν καινούργια συνάδελφο που εργάζεται στο ίδιο σχολείο που πηγαίνει το παιδί της. Η εγκύκλιος γράφει ότι πρέπει να είμαστε από το οικείο περιβάλλον και στον ίδιο δήμο να ανήκουμε. Δεν ξεκαθαρίζει αν έχουμε παιδιά ή όχι. Κάναμε πολλά διαβήματα, μας υποσχέθηκαν οι δημοτικές αρχές ότι θα είναι στο πλευρό μας. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε φως, δεν πήγε η συνάδελφος στο πόστο της.

Μερικοί θεωρούν ότι πάμε και περνάμε την ώρα μας, αλλά δεν είναι έτσι. Δουλεύουμε με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μέσα στους κινδύνους χωρίς να έχουμε ασφάλεια, ιατρική περίθαλψη. Αιωρούμαστε. Ένας πολύ ωραίος θεσμός, με μηδέν ατυχήματα εδώ και 20 χρόνια παιδιών. Είναι μεγάλο το έργο που κάνουμε αλλά ποιος θα μας ακούσει. Παρακαλάμε να μας ακούσουν».

Για το αν ήρθαν σε επαφή με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, είπε ότι «πάρα πολλές φορές. Έχουμε υπόσχεση κι από τον δήμαρχο, μας στηρίζει. Όμως δεν βλέπουμε κάτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *