Δεν εκδικάζουν υποθέσεις που είναι επισπεύδων ο ΕΦΚΑ τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας ως αντίδραση στην επιπλέον αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι τα μέλη του δεν θα εκδικάζουν υποθέσεις που αφορούν περιπτώσεις του ΕΦΚΑ. Αυτό διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε πως «η ανακοίνωσή μας δεν βγήκε τυχαία. Βγήκε πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που είναι πια νόμος από το βράδυ της Πέμπτης και αναμένεται και σήμερα (σ.σ. χθες) η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ. Έχουμε αποφασίσει και ως Ολομέλεια και ως Δ.Σ  του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κάποιες κινητοποιήσεις ως αντίδραση για τις διατάξεις του νόμου που τροποποιούν τον ασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου. Έχουν να κάνουν με την επιπλέον αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όχι μόνο των δικηγόρων αλλά όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχουν αποφασιστεί είναι και η αποχή των δικηγόρων από όλες εκείνες τις δίκες στις οποίες επισπεύδων είναι ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή οι προηγούμενοι φορείς ασφάλισης που έχουν απορροφηθεί πλέον από τον ΕΦΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνονται εκείνα τα δικαστήρια όπου ο φορέας ασφάλισης είναι αυτός που επισπεύδει τη δίκη. Δικαστήρια τα οποία ο φορέας ασφάλισης είναι αυτός εναντίον του οποίου στρέφεται η δίκη, αυτός δηλαδή που ενδιαφέρεται για την πρόοδο της δίκης είναι ο ασφαλισμένος, αυτά τα δικαστήρια θα γίνονται. Δεν θα γίνονται τα δικαστήρια από τις 22 Μαΐου μέχρι και τις 6 Ιουνίου εκείνα όπου ο ΕΦΚΑ είναι αυτός που κινεί τη διαδικασία. Επίσης θα απέχουν οι δικηγόροι και από τα δικαστήρια όπου πηγαίνουν κατηγορούμενοι συμπολίτες μας οι οποίοι κατηγορούνται για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ

Τόνισε δε με έμφαση πως «οι δικηγόροι όλης της χώρας και της Καβάλας το λέγαμε από τον Ιανουάριο του 2016 ότι το ασφαλιστικό με τη μορφή που έχει δεν μπορεί να περπατήσει. Δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες, οδηγεί σε αποτελέσματα εξοντωτικά, ουσιαστικά δημευτικά της όποιας επαγγελματικής δραστηριότητας. Θα αλλάξει πάρα πολύ σύντομα, επιβεβαιωθήκαμε ακόμα πιο σύντομα απ΄ ότι το περιμέναμε, υπάρξει επαύξηση των εισφορών γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Συσσωρεύεται ένα δυσβάσταχτο δημοσιονομικό βάρος αν το υπολογίσουμε αθροιστικά και με όλες τις άλλες φορολογικές ή άμεσα ή έμμεσα υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και βεβαίως όλο αυτό το αποτέλεσμα με τις κάποιες εκπτώσεις που προβλέπονται για αυτά τα δύο τρία χρόνια. Από κει και μετά πραγματικά το συνολικό δημοσιονομικό βάρος που θα κληθεί να υποστεί ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας ακόμα και αυτοί που σήμερα ακόμα κάτι καταφέρνουν θα είναι αδύνατον. Αν προσθέσουμε σε αυτό την ανυπαρξία οποιασδήποτε αναλογικότητας μεταξύ των εισφορών που καλείται και θα καλούνται να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και του προσδοκώμενου αποτελέσματος της αντιπαροχής που είναι η σύνταξη, τότε γίνεται αντιληπτό ότι δεν μιλάμε για ασφαλιστικό, ούτε πια για ένα συγκεκαλυμμένο φορολογικό μέτρο, αλλά μιλάμε για μια δήμευση του εισοδήματος που οδηγεί όλους μα όλους, μηδενός σχεδόν εξαιρουμένου, στην έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα κακήν κακώς. Στο πλαίσιο λοιπόν της προσπάθειας να αντιδράσουμε και να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τις αντιρρήσεις μας αυτές αποφασίστηκαν αυτές οι κινητοποιήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση