«Δεν είμαστε αποπαίδια, άνθρωποι είμαστε κι εμείς». δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης

Τον προβληματισμό της εκφράζει η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αναφορικά με την λειτουργία της αγοράς καθώς θα έπρεπε να κλείσει και η αγορά της Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι επιβάλλεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής λειτουργίας της αγοράς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε στα μαγαζιά γιατί δεν έχει βγει υπουργική απόφαση μόνο για μας τους μικρούς επαγγελματίες ενώ έχει βγει για όλους τους υπόλοιπους. Ενώ υπάρχει το «Μένουμε σπίτι» ανά το πανελλήνιο και ορθώς υπάρχει. Έχουμε κι εμείς οικογένειες, έχουμε κι εμείς ζωή. Πρέπει να παρακαλάμε για να βγει μια υπουργική απόφαση; Βγάλαμε μια ανακοίνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο που όλοι οι Εμπορικοί σύλλογοι πιέζουν προς το υπουργείο, αλλά επειδή έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και πλέον νομίζω ότι κοροϊδεύουμε αυτήν τη στιγμή τους εαυτούς μας, από τη μια λένε όλοι να μείνουμε σπίτι κι από την άλλη να είμαστε ανοιχτά τα μικρά εμπορικά μαγαζιά, θα βγει ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο, θα προτείνει τα μέλη να είναι κλειστά. Έως ότου ανακοινωθεί για κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Περιμέναμε από την Παρασκευή που βγήκε η ανακοίνωση για τα καταστήματα εστίασης ότι θα έβγαινε και μία υπουργική απόφαση και για τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης. Θεωρήσαμε ότι ίσως για λόγους πανικού ή οτιδήποτε άλλο δεν θέλησαν να τα κάνουν όλα μαζί, αλλά αυτήν τη στιγμή η κοροϊδία φτάνει. Όταν λέμε ότι προτάσσουμε την υγεία, προτάσσουμε την υγεία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Να περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει ο υπουργός να βγάλει την απόφαση για το λιανικό εμπόριο; Εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει κάποιος; Ή που μας έλεγαν για μειωμένο ωράριο; Ο ιός θα κοιτάξει τι ώρα θα έρθει, αν θα υπάρχει μειωμένο ωράριο; Δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται; Σαφής οδηγία είναι το Μένουμε σπίτι. Τι σημαίνει αυτό, ότι παρατάμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-επαγγελματίες να κόψουν το κεφάλι τους; Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό. Μιλάμε για θέμα υγείας που είναι πάνω απ’ όλα. Δεν είμαστε αποπαίδια. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *