«Δεν δέχομαι τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και ζητώ αλλαγές εγκαίρως» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου  Περικλής Αμπεριάδης

Αρνητικός στον Κλεισθένη είναι ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου κ. Περικλής Αμπεριάδης.  Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Η θέση μου είναι γνωστή στην Καβάλα. Έχω πάρει θέση, έχω γράψει και δημόσια για τον Κλεισθένη Ι. Η άποψη μου είναι αρνητική για το νομοσχέδιο που κατεβάζει ο υπουργός κ. Σκουρλέτης. Όσο αφορά τρία ζητήματα, στα οποία σαφώς όταν πριν από 4-5 χρόνια σχεδιαζόταν ο νόμος από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα του  υπήρχαν διαφορετικές εκδοχές αναφορικά με τις αλλαγές στον Καλλικράτη, οι οποίες μάλιστα τώρα δεν φαίνονται… Και θα αναφέρω χαρακτηριστικά την χρηματοδότηση  των Δήμων. Και τότε λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας αυτόνομος πόρος ώστε να υπάρχει αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό είναι το ζητούμενο, το δεύτερο επίσης που λέγαμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια χαλάρωση του οικονομικού παρατηρητηρίου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει χαλάρωση παρά χειρότερη επόπτευση και σε λίγο οι επόμενοι Δήμαρχοι που θα βγουν με τον Κλεισθένη θα είναι ασφυκτικά δεμένοι πάνω σε ένα οικονομικό άρμα το οποίο θα τους πηγαίνει όπου θέλει αυτό και δεν θα μπορούν να έχουν αυτοβουλία. Και το τρίτο είναι ότι ζητούσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την άμεση δημοκρατία να εφαρμοσθεί στην Τ.Α. και η έκφραση της άμεσης δημοκρατίας είναι η άδολη απλή αναλογική.

Ο κ. Σκουρλέτης κατέβασε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο είναι σχετικά μικτό. Έχει βέβαια στοιχεία απλής αναλογικής αλλά δυστυχώς οι δεύτερες Κυριακές, τα χωριά με πάνω από 500 κατοίκους με κεντρικά δημαρχιακά ψηφοδέλτια θεωρούμαι ότι καταργούν την έννοια της απλής αναλογικής. Αυτή είναι η άποψη μας».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο Δήμο Νέστου. «Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στο λιμάνι της Κεραμωτής. Αυτή την στιγμή ο ΟΛΚ μετά από μια λάθος κατ΄ εμέ προσπάθεια εμβάθυνσης του λιμανιού και βάζοντας φέρυ μποουτ τα οποία είναι τεραστίων χωρητικοτήτων και δυνάμεως, έχει φάει το κρηπίδωμα του λιμανιού και υπάρχει κίνδυνος – από ότι λέει ο ΟΛΚ – και τώρα γίνονται έργα. Έργα τον Ιούνιο του 2018, λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

 

Ποιος έχει ευθύνες για αυτό; Έχουμε ευθύνες εμείς ως τοπική αρχή που δεν το πήραμε χαμπάρι εδώ και καιρό το ζήτημα; Έχει ευθύνες ο ΟΛΚ; Και τι θα κάνουν οι καταστηματάρχες της Κεραμωτής;

Που πρέπει να διαμαρτυρηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Που πρέπει να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους; Αυτή την στιγμή γίνεται μια κίνηση και πρέπει να προσθέσουμε ότι αυτό που η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ φωνάζει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου  αλλά κανείς δεν ακούει, πριν ακόμη το λιμάνι περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ είχαμε πει ότι το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να περάσει στο Δήμο Νέστου.  Το λιμάνι της Κεραμωτής ανήκει στο Δήμο. Και αυτό έπρεπε να γίνει κεντρικά.

Με μια απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας ή Οικονομικών θα μπορούσε να περάσει το λιμάνι στα χέρια του Δήμου Νέστου  και ο Δήμος να είναι υπεύθυνος για όλα τα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στο Δήμο.

Αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού θα υπήρχε δημοτική μέριμνα. Το λιμάνι της Κεραμωτής είναι ένα περιφερειακό λιμάνι που ανήκει στον ΟΛΚ και αφενός μεν θεωρώ ότι ο ΟΛΚ δεν δίδει καμία σημασία στο λιμάνι αυτό.

Κάθε χρόνο λαμβάνει 500 χιλιάδες ευρώ και δεν επιστρέφει ούτε 100 χιλιάδες. Αυτό το πράγμα είναι εκμετάλλευση για τους κατοίκους της Κεραμωτής και το Δήμο Νέστου για αυτό και θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη και των 4 βουλευτών του νομού μας ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το λιμάνι».

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΑΡ

Ο κ. Αμπεριάδης αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο ζήτημα. «Κάθε τόσο και λίγο ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ και ενώ περνά μέσα από την περιοχή μας έχει θέμα με τα δίκτυα ύδρευσης. Για αυτό και ρώτησα τη ΔΕΥΑΝ αν τελικά τους δίδουν αληθινά στοιχεία για το που περνούν σε σχέση με τα δίκτυα ύδρευσης γιατί κάθε τρεις και λίγο έχουμε και μια καταστροφή κεντρικού αγωγού ενώ έχουμε χωριά στα οποία η ΔΕΥΑΝ προσπαθεί να δώσει νερό και  έχουμε και κτηνοτροφικές  μονάδες και σε λίγο θα έχουμε και βιοτεχνικές μονάδες που δεν θα έχουν νερό.

Επειδή χρειαζόμαστε μια σοβαρή εταιρεία που θα δουλεύει τον ΤΑΡ θέλουμε και σοβαρές απαντήσεις. Θέλουμε να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές όπως και θέλουμε να δούμε ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Για αυτό και προτείναμε στο Δήμαρχο να πάει στον Εισαγγελέα και να μπει νομική διαδικασία ενάντια στον ΤΑΡ για τις καταστροφές που προκαλεί. Διότι με ένα ούνιμακ που έδωσαν ως εκχιονιστικό μηχάνημα έχει τελειώσει με το Δήμο Νέστου; Από πότε τα καθρεπτάκια θα μας κάνουν να μην μιλούμε.

Εμείς θα μιλούμε γιατί οι καταστροφές που γίνονται είναι σημαντικές για το Δήμο Νέστου και τη ΔΕΥΑΝ, ίσως όχι για τον ΤΑΡ. Γιατί και χρήματα δεν υπάρχουν αλλά και προσωπικό δεν υπάρχει να διορθώσει τις τρύπες του ΤΑΡ. Να αναλάβει ο ΤΑΡ τις ευθύνες του αλλιώς να βοηθήσει ο Εισαγγελέας να αναλάβει ο ΤΑΡ τις ευθύνες του» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *