«Δεν απαντάμε και θα απαντάμε σε προκλήσεις και επιθέσεις με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το κλίμα των εκλογών» δηλώνει ο Γιώργος Φιλόσογλου

Δύο εβδομάδες υπολείπονται πριν τις εκλογές και η παράταξη της δημάρχου κ. Τσανάκα έχει ανεβάσει ρυθμούς. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιλόσογλου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις συνέργειες που πρέπει να γίνουν μεταξύ των παρατάξεων μετά τις εκλογές.

Όπως τόνισε αρχικά  «Πράγματι είναι η πρώτη φορά που θα κληθούν να συνεργασθούν δημοτικές παρατάξεις. Φυσικά και δεν υπάρχει εμπειρία σε κάτι τέτοιο. Για αυτό και είχα πει πολλές φορές πριν ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, να δούμε τα ποσοστά του καθενός και μετά να πράξουμε.

Κατά την άποψη μου υπάρχει και ένα θέμα δημοκρατικές νομιμοποίησης. Η οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να περιέχει και αυτή τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Θα σας πω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός.

Ας υποθέσουμε ότι ο άλφα συνδυασμός που είναι πρώτος έχει μια απόσταση από τον δεύτερο συνδυασμό πάνω από 10 μονάδες. Σχηματικά αν και μπορεί να συμβεί στην επικράτεια σε πολλούς Δήμους. Γίνεται αντιληπτό ότι μπορεί να βγει ο δεύτερος συνδυασμός τη δεύτερη Κυριακή Διοίκηση όμως υπάρχει ένα θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης αν ο πρώτος συνδυασμός της πρώτης Κυριακής δεν συμμετέχει τελικά στη διοίκηση του Δήμου. Δηλαδή που πάει η λαϊκή βούληση;».

Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Στον σχολιασμό ότι στις προηγούμενες εκλογές ο συνδυασμός της κ. Τσανάκα με τον συνδυασμό του κ. Σιμιτσή την πρώτη Κυριακή απλά απείχαν μια μονάδα ο ίδιος σχολιάζει ότι  «Ναι, όντως έτσι ίσχυε. Αν παρακολουθήσει κανείς τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)  οι οποίες διαχρονικά λαμβάνονται – εγώ θα μιλήσω για την εμπειρία που έχω ως δημοτικός σύμβουλος αυτά τα περίπου πέντε χρόνια – θα δει ότι σε πάρα πολλές αποφάσεις υπήρχε σχεδόν ταύτιση πολλών παρατάξεων, σε αρκετές από αυτές τις αποφάσεις υπήρξε η ψήφος παρών από παρατάξεις και σε κάποιες άλλες υπήρξε το ΟΧΙ. Θέλω να πω δηλαδή ότι ανεξαρτήτως ότι η κ. Τσανάκα ή ο οποιοσδήποτε στην θέση της είχε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Δ.Σ. υπήρχε ήδη χωρίς να υπάρχει συνεργασία,  συναίνεση. Αυτή η συναίνεση τώρα πρέπει να μεγαλώσει, πάντοτε όμως υπό το πρίσμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Επίσης αν υποθέσουμε ότι ο δεύτερος μαζί με την παράταξη που πρόσκειται στον κ. Ποτόλια η οποία εικάζω ότι δεν θα συνεργασθεί με κανέναν, και μαζί με την Χρυσή Αυγή με την οποία επίσης εικάζω ότι κανείς δεν θα συνεργασθεί κανείς, αν υποθέσουμε ότι αυτοί ξεπερνούν ένα όριο δημοτικών συμβούλων και άρα όλοι οι υπόλοιποι που μένουν πρέπει να συνεργασθούν τι θα κάνουν, δεν θα συνεργασθούν; Αυτό θέλω να πω. Πιστεύω ότι όταν θα έρθει η ώρα με τις παρατάξεις που θα έχουν ένα μίνιμουμ όριο συνεννόησης για να μπορέσουν να συνδιοικήσουν είτε είναι δύο, είτε τρεις, είτε 4 οι καβαλιώτες με την ψήφο τους θα μας υποδείξουν πως θα είναι αυτές, θα πρέπει να ξεκινήσουν από μια προγραμματική συναίνεση και μετά να πάμε στα υπόλοιπα εφόσον και εάν χρειασθεί.

Διότι κανείς δεν μπορεί να εκλέξει από μόνος του για παράδειγμα, πρόεδρο Δ.Σ. Γιατί κάποιες θέσεις εκλέγονται και δεν διορίζονται από τον –την Δήμαρχο».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΑΝΑΚΑ

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της κ. Τσανάκα επεσήμανε ότι «Το εκλογικό κέντρο λειτουργεί, θα γίνει και αγιασμός υπό την μορφή εγκαινίων, χωρίς να θέλουμε να δώσουμε άλλο χαρακτήρα.

Σαφώς οι επαφές συνεχίζονται, ευτυχώς εμείς δεν απαντάμε και θα απαντάμε σε προκλήσεις και επιθέσεις με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το κλίμα των εκλογών, δεν θα υπερβούμε τα εσκαμμένα.

Βέβαια υπάρχει και το πλάνο των εκλογών μέχρι τις 2 Ιουνίου, με επισκέψεις, ομιλίες, με δράσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *