«Δεν έχουμε λάβει επίσημη πρόσκληση από τον ΤΑΡ και συνεπώς δεν συζητούμε για διαμεσολάβηση» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης

Μία ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας αναφορικά με την πρόσκληση της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για διαμεσολάβηση. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε ότι δεν έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση και συνεπώς δεν συζητούν για διαμεσολάβηση.

Όπως τόνισε αρχικά «Αυτό που συμβαίνει μέχρι σήμερα είναι η εταιρεία να κάνει ό,τι θέλει και να μην δίδει λογαριασμό σε κανένα. Πέρα από αυτό βγήκε μια ανακοίνωση που ουσιαστικά απαντά σε ερωτήματα του ΤΑΡ και θα δούμε και σε νομικό επίπεδο τι συμβαίνει, αν ποτέ βέβαια λάβουμε αυτές τις περιβόητες προσκλήσεις.

Ουσιαστικά η κοινοπραξία προσπαθεί παντοιοτρόπως να μας παγιδέψει και έχοντας ένα πολύ ισχυρό έρισμα τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή τη δική μας Αυτό όμως δεν ισχύει.

Μπορεί να ισχύει για άλλες περιοχές όχι όμως για εμάς. Εμείς έχουμε αποδείξει πολλές φορές και δημόσια τα ψέματα που λεν στον κόσμο,. Επιδίδονται σε ένα επικοινωνιακό πανηγύρι προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι αυτοί είναι καλοί και εμείς είμαστε κακοί.

Και όπως έχουμε πει πολλές φορές έχουμε βάλει ερωτήματα τα οποία όμως δεν απαντούν. Και μάλιστα έρχονται σε συνεντεύξεις όπου ουσιαστικά αυτοακυρώνονται».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς συνεχίσουμε τον αγώνα μας κανονικά και τα μόνο που έχει να κάνει η εταιρεία είναι να αλλάξει η όδευση του αγωγού. Δεν ζητάμε ούτε αλλαγή χαρτιών, ούτε κάτι άλλο. Αυτό που ζητάμε είναι να αλλάξει η όδευση του αγωγού και να μην πέράσει μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων. . Και δεν το ζητάμε μόνο εμείς.

Το ζητούν οι τοπικοί φορείς, το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, η τοπική κοινωνία η οποία εκφράσθηκε  με συλλαλητήρια, συνελεύσεις και όμως ποτέ δεν εισακούσθηκε.

Θέλουμε απλά και ειρηνικά να αλλάξει η όδευση. Συναίνεση δεν υπάρχει ενώ εμείς έχουμε κάνει πολλές φορές πίσω. Δεχθήκαμε να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα με την προϋπόθεση ότι πρέπει επιτέλους να πετύχουμε την αλλαγή της όδευσης.

Η κοινοπραξία δεν δέχεται κάτι τέτοιο και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό προκειμένου να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η κοινοπραξία δεν εφαρμόζει τις διεθνείς συνθήκες, δεν εφαρμόζει τους νόμους και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Πάρα πολλοί από αυτούς που πρέπει δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Τώρα εμείς έχουμε σταθερή θέση από το 2013 για την όδευση. Εμείς θα μιλήσουμε αν λάβουμε επίσημη πρόσκληση. Η εταιρεία επέλεξε να ενημερώσει τον κόσμο πριν ενημερώσει εμάς…. Ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος. Αφού αυτό έπραξαν αυτό πράττουμε και εμείς σήμερα. Θα μιλήσουμε αν μας καλέσουν επίσημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *