Δεν έπρεπε να γίνουν οι εκδηλώσεις του Cosmopolis σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο

Στην μεγάλη ποσότητα νερού απέδωσε τις πλημμύρες στα Λιμενάρια Θάσου ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως σημείωσε αρχικά “Βρέθηκα στις πλημμύρες στην Θάσο και πήγαινα για την Καλλιράχη ενώ δέχθηκα και εγώ την σφοδρότατη καταιγίδα. Πολύ νερό, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να μην μπορεί το έδαφος να απορροφήσει το νερό.

Δημιουργήθηκαν πλημμύρες και πολλές ζημιές κύρια στα Λιμενάρια βέβαια. Επαγγελματικές ζημιές έγιναν, σε δωμάτια και επαγγελματικούς χώρους, ευτυχώς όμως δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής. Το ρέμα ήταν όντως καθαρισμένο και από πλευράς Δήμου Θάσου και Περιφέρειας έγιναν όλα όσα έπρεπε αλλά με την φύση δεν  μπορεί να τα βάλει κανείς εύκολα πόσο μάλλον όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ας σκύψει η Πολιτεία στους επαγγελματίες που δέχθηκαν ζημιές για να βρούμε πως θα απαλυνθεί η ζημιά. Θεωρώ ότι όλες αυτές οι ακραίες καιρικές συνθήκες προβληματίζουν άπαντες για το αν γίνεται καλή δουλειά ή αν ο Δήμος Θάσου που έχει κάθε καλοκαίρι κάποιο συμβάν, φωτιές ή πλημμύρες. Αλλά ακόμη και οι πιο προηγμένες χώρες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα συμβάντα. Και οι ζημιές είναι μοιραίες. Ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια και τουρισμός δεν υπήρχε στο νησί αλλά ελπίζουμε να είναι καλύτερα τα πράγματα του χρόνου και να είναι καλύτερη η χρονιά”.

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Αναφορικά με το Φεστιβάλ Cosmopolis τόνισε ότι “Δεν παρέστη σε κανένα Φεστιβάλ διότι εκτιμώ πως θα έπρεπε να ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις. Εκτιμώ ότι ο Δήμαρχος Καβάλας το πήρε λίγο αψήφιστα το θέμα του ιού και παρά τις παραινέσεις και τις συμβουλές ειδικών, όλων των γιατρών που γνωρίζουν τον κίνδυνο και θα έπρεπε να ακυρώσει ή να περιορίσει τις εκδηλώσεις.

Αλλά δεν έλαβε υπόψιν και τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι πολίτες λίγο αψηφούμε τον κίνδυνο και κάνουμε πράξεις μη σύμφωνες με τους κανόνες που μας είπαν για την μη μετάδοση. Αυτό έπρεπε να το δει ο Δήμαρχος γιατί όσο καλά μέτρα και να πάρεις αν ο πολίτης δεν τα εφαρμόσει τότε αυτά καταστρατηγούνται και το ρίσκο αυξάνεται. Έτσι θα μπορούσε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος. Όλοι οι Δήμοι ακυρώνουν παραστάσεις και εκδηλώσεις εκτός από το Δήμο Καβάλας. Ο Δήμαρχος ίσως να ρίσκαρε αρκετά με την ασφάλεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *