«Δεν έκλεισε καλά το 2019, δεν ξεκίνησε καλά και το 2020», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Υποτονική ήταν η εμπορική κίνηση την Κυριακή που λειτούργησε η αγορά παρά το γεγονός ότι είναι και περίοδος εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εν γένει εικόνα της αγοράς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κίνηση ήταν υποτονική, όπως υποτονική είναι από την αρχή της χρονιάς. Δεν έκλεισε καλά το 2019 δεν ξεκίνησε καλά και το 2020, όσον αφορά την κίνηση στα καταστήματά μας. Είναι εμφανές ότι υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και χρημάτων στις τσέπες των καταναλωτών. Πήραν τα χρήματα αρκετά νωρίς το Δεκέμβριο, ξοδεύτηκαν αυτά τα λεφτά και αυτήν τη στιγμή περιμένουν να πληρωθούν για να κινηθούν στην αγορά και να πάρουν προϊόντα από τις εκπτώσεις. Αλλιώς δεν εξηγείται η πτώση του τζίρου, διότι και οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για να μπορεί να βγει κάποιος να καταναλώσει κάποια προϊόντα αλλά και υπάρχει κει επάρκεια αγαθώς. Αλλά, δυστυχώς, η κίνηση συνεχίζει να είναι υποτονική».

ΤΑΜΕΙΟ

Για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα, είπε ότι «ταμείο θα κάνουμε στις 29 Φεβρουαρίου που θα κλείσει η εκπτωτική περίοδος. Αν, από ‘κει και μετά, συνεχιστεί αυτό σε όλο το πρώτο δίμηνο, θα είναι μια μεγάλη καταστροφή για το εμπόριο και την αγορά γενικότερα. Αυτήν την περίοδο δεν την περιμένουμε για αν αυξήσουμε την κερδοφορία μας. Την περιμένουμε για να ρευστοποιήσουμε το εμπόρευμα, να ξεπουλήσουμε, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Δεν έχουμε στην άκρη τα εκατομμύρια ευρώ ώστε να έχουμε εμπόρευμα ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να πουλάμε αυτό που έχουμε για να μπορούμε να αγοράζουμε καινούργιο. Όταν το 50-60% του εμπορεύματός μας δεν μπορούμε να το ρευστοποιήσουμε ακόμη και σε τιμές που αγγίζουν το 30-40% κάτω από την αρχική τιμή, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι «γνωρίζουμε όλοι πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι το ασφαλιστικό. Λίγο διευκολύνθηκαν οι συνάδελφοι όταν κατέβηκαν τις κατηγορίες και από τα 1000 ευρώ που έδιναν το δίμηνο κατέβηκαν στα 500 ευρώ και πιο κάτω. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αλλαγές που με πολλές από αυτές δεν είμαστε σύμφωνοι. Οφείλουμε σαν Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας να διατρανώσουμε τη φωνή μας κάνοντας αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας. Εμείς τον ασφαλιστικό μας φορέα τον αγαπάμε διότι από αυτόν θα πάρουμε όλοι μας τη σύνταξη. Έχουμε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, είναι μια ομπρέλα που μας προστατεύει και πρέπει να την προσέχουμε. Δυστυχώς  τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις που έχουν πληρώσει αναλογικά δεν παίρνουν αυτά που έπρεπε. Είναι ένα 30 με 40% κάτω από αυτό που έχουν δικαιωματικά δώσει. Ευχόμαστε να μην συμβεί και σε μας το ίδιο».

Στο τέλος είπε ότι «εμείς ούτε παίξαμε τα χρήματα του ασφαλιστικού στα δομημένα ομόλογα, ούτε ήμασταν του κουρέματος που εκεί έγινε το μεγάλο κακό. Ποτέ δεν ήμασταν σύμφωνοι. Από την αρχή τα λέγαμε και συνεχίζουμε να τα λέμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *