Δίπλα σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη ο Εμπορικός Σύλλογος, Όχι στην υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος

Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών για την προσπάθεια που μεθοδεύεται, ώστε να μεταφερθεί η έδρα της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν συμβεί κάτι τέτοιο η πόλη της Καβάλας  θα πληγεί με υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος

«Η Καβάλα ήδη στερήθηκε από πλήθος κεντρικών φορέων και αρμοδιοτήτων χάριν άλλων πόλεων της Περιφέρειας και δεν επιθυμούμε άλλη διαφυγή και στέρηση της περιοχής και των κατοίκων από υπηρεσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και την αστυνόμευση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης, σημειώνοντας πως «θα στείλουμε επιστολή και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Πραγματικά η τελευταία εικόνα που παίρνουμε είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι μένουν άνεργοι, από τις υπηρεσίες που φεύγουν και πηγαίνουν σε άλλες πόλεις, γενικά από την αποψίλωση της πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες υπηρεσίες. Σημασία έχει ότι χάνονται θέσεις εργασίας και μένουν άνεργοι άνθρωποι και αυτή τη στιγμή οι τελικοί αποδέκτες είμαστε οι άνθρωποι της αγοράς. Η αγορά η οποία συν όλα τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν, έχει και αυτό το τεράστιο πρόβλημα το οποίο βλέπουμε τον τελευταίο καιρό όσο πάει και επεκτείνεται και μεγαλώνει. Έτσι λοιπόν θεωρήσαμε σωστό να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου ούτως ώστε κάποια θέματα να βρίσκονται στην επικαιρότητα και να αναδεικνύονται, ούτως ώστε να μην υπάρχουν οι «έξυπνοι», οι εξυπνάκηδες θα έλεγα, οι οποίοι προσπαθούν από την Καβάλα, από την πόλη που έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια σε θέματα υπηρεσιών τόσο πολύ, να πάρουν άλλη μια υπηρεσία. Σύμφωνα με συνομιλίες με ανθρώπους που είναι συνταξιούχοι είτε του Λιμενικού Σώματος είτε της αρμόδιας υπηρεσίας, υπήρξαν οι πληροφορίες οι οποίες ήταν εντονότατες ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δηλαδή η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, θέλουν κάποιοι να την πάρουν από την Καβάλα και να την πάνε είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αλεξανδρούπολη».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

Πρόσθεσε δε πως «Τον τελευταίο καιρό η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που προσπαθεί να αναδειχτεί, αυτό θα πρέπει κάποιοι να το καταλάβουν ότι η Καβάλα σε συνδυασμό με το νησί της Θάσου είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν τουριστικά και όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη είμαστε σε ένα επίπεδο πολύ πιο ψηλό. Φυσικά και θέλει κι άλλες υποδομές, θέλει κάποιες παρεμβάσεις κάποια καινούρια πράγματα, αλλά σίγουρα είναι πολλά επίπεδα πιο πάνω από τις άλλες πόλεις της Περιφέρειάς μας. Και το νησί της Θάσου, για το οποίο μόνο τα νούμερα της επισκεψιμότητας να βάλουμε δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο νησί τουλάχιστον εδώ πέρα πάνω. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, υπάρχουν θέματα ξαναλέω που πρέπει να αναδεικνύονται, εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε τη λύση. Η λύση είναι πολιτική και δίνεται από άλλους. Αλλά εμείς ως αρμόδιος φορέας που αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε οι θέσεις εργασίας όσο περνάνε τα χρόνια να γίνονται περισσότερες και ούτε μία λιγότερη, οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.