«Δήμος και πολίτες πολλά μπορούν να πετύχουν» δηλώνει η  Αντιδήμαρχος Κορίνα Πρασσά

Ο Δήμος Καβάλας και η Υπηρεσία καθαριότητας ανακοίνωσαν πως υπάρχει υποχρέωση από πλευράς δημοτών να καθαρίζουν τους κήπους των σπιτιών τους.  Η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά έκανε σχετικές δηλώσεις. Αρχικά δήλωσε πως «Καταρχάς πρόκειται για μια ενημερωτική εκδήλωση που κάναμε και πριν από δύο χρόνια. Μιλάμε απλά για ενημέρωση. Κάποιες φορές οι δημότες κάνουν λάθη γιατί δεν γνωρίζουν. Εμείς θέλουμε να τους μιλήσουμε για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου οι ιδιοκτήτες χωραφιών έχουν υποχρέωση να τα αποψιλώσουν από τα ξερά χόρτα και από απορρίμματα. Διότι προκαλούν πυρκαγιές. Επίσης πρέπει να απομακρύνουν χόρτα και κλαδιά. Αν μπορούν ας τα κάνουν δέματα αλλά και αν δεν μπορούν ας μας πάρουν τηλέφωνο στο 2510 223514 και ο Δήμος Καβάλας όπως και όλοι οι Δήμοι που είναι υπεύθυνοι θα είναι αυτός που θα αναλάβει να μεταφέρει τα χόρτα και τα κλαδιά αυτά. Ο καθείς είναι υπεύθυνος για το δικό του οικόπεδο και ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τα δημόσια κτήματα. Δέντρα και θάμνοι που εξέχουν από τα ιδιόκτητα οικόπεδα πρέπει να κλαδευτούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και εμείς από το Δήμο θα τα μαζέψουμε.  Κάποιοι είναι σωστοί. Αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να είναι παντού και να γνωρίζει. Εγώ έδωσα εντολή ειδικά στους οδηγούς να αναφέρουν ό,τι βλέπουν αλλά από εκεί και πέρα ας μας πάρουν τηλέφωνο και ο Δήμος θα σπεύσει, Σε πολύ λίγες ποσότητες ο Δήμος θα χρεώσει παράβολο. Σε καιρούς δύσκολους δεν βάζουμε παράβολο, που ξεκινά από 50 ευρώ. Πολύ σπάνια το κάνουμε αυτό και μπαίνει το παράβολο μόνο για ανακαινίσεις».

ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ……

Η ίδια σημείωσε ότι φέτος λόγω του παγετού κάηκαν πολλά δέντρα, μάλλον θα σωθούν οι φοίνικες και οι ευκάλυπτοι κινδυνεύουν βέβαια ακόμη. Όπως Τόνισε αρχικά   «Κλαδεύουμε συνεχώς και βλέπουμε ότι στο κέντρο έχουν καρδιές τα δέντρα. Θα δούμε και πιστεύουμε ότι μάλλον θα σωθούν τα δέντρα. Από εκεί και πέρα και ο κόσμος έχει πολλά καμένα φυτά για αυτό και η κατάσταση είναι δύσκολη. Ας μην βγάλουν όμως έτσι αντικείμενα και ξερά φύλλα χωρίς να ειδοποιούν. Καλό είναι να υπάρχει συνεργασία και θα πάμε καλά..

Όσο για τα χόρτα που άρχισαν ήδη να βγαίνουν αναμένουμε άτομα από την κοινωφελή, μόλις έρθουν πάμε και στην περιφέρεια εκτός από το κέντρο. Πήραμε 6 άτομα από την κοινωφελή και επειδή δεν είναι εκπαιδευμένα για χλοοκοπητικό πάνε για άλλες δουλειές, αλλά γενικά θα προχωρήσουμε πιο δυναμικά. Αναμένουμε και σύμβαση αναδόχου για την ανεξέλεγκτη βλάστηση. Πάμε όπως μπορούμε καλύτερα».

ΚΑΔΟΙ

Εξάλλου μέσα στο Δήμο έχουν μπει και καλαθάκια. «Είναι θέμα τεχνικών  υπηρεσιών να γίνει η τοποθέτηση αφού εμείς κάναμε ήδη την χωροθέτηση. Πραγματικά έχει αλλάξει η εικόνα του κέντρου. Θα πάρουμε και άλλα καλαθάκια. Ελπίζω βέβαια να τα σεβαστούν οι καβαλιώτες.

 

Τέλος σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση πάμε καλά με την πράξη αυτή. Αλλά εμείς θα κάνουμε συνέχεια εξόρμηση για την ανακύκλωση. Αλλιώς δεν κάνεις κάτι…πρέπει συνέχεια να ενημερώνουμε. Τα οφέλη είναι πολλά και αυτά πρέπει να τα καταλάβουν οι πολίτες. 5-10 τόνοι το μήνα δεν πηγαίνει πια στον ΧΥΤΑ δεν χρειάζονται εργατοώρες αφού οι ιδιώτης το μαζεύει το γυαλί και έτσι εξοικονομούμε πόρους. Για αυτό και ευχαριστούμε τους καταστηματάρχες για την συνεργασία και για την καλή δουλειά που κάνουν. Θα μπούμε και στα σχολεία αφού τα παιδιά μαθαίνουν και μπορούν τη γνώση να την μεταφέρουν και στους μεγάλους. Και σίγουρα αν μειωθεί ένα τέλος για παράδειγμα ως ανταποδοτικό όφελος για το δημότη θα δούμε να πηγαίνει καλύτερα η ανακύκλωση. Ήδη υπάρχει όφελος αν σκεφθεί κανείς ότι η ΕΕ βάζει πρόστιμα για χωματερές και θα επιβάλει πρόστιμα σε Δήμους που δεν κάνουν ανακύκλωση. Άρα το μη πρόστιμο είναι όφελος για το δημότη. Αυτός θα πληρώσει. Αλλά αυτό το όφελος δεν το καταλαβαίνει ακόμη, Σίγουρα χρειάζεται ανταποδοτικό όφελος και πιστεύω ότι έτσι θα ωφεληθεί και το περιβάλλον και ο δημότης.  Οι χώρες που σήμερα έχουν ανταποδοτικά έτσι ξεκίνησαν όπως εμείς. Είμαστε βέβαια ουραγοί στην ανακύκλωση αλλά όνειρο της σημερινής δημοτικής διοίκησης είναι να πάμε καλά τουλάχιστον στην ανακύκλωση. Και αυτό είναι που θέλουμε καλή συνεργασία με το κοινό» κατέληξε.. εκφράζοντας τέλος ευχαριστίες στα παιδιά της action team, στον βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη και στον πρόεδρο του Alpha Media Group κ. Τσίγκα που έβαψαν τις κολώνες τα παιδιά στο Πάρκο Φαλήρου, καθάρισαν στύλους, διέθεσαν χρόνο ενώ ο κ. Σταύρος ανέλαβε να σβήνει μουτζούρες που γίνονται τις βραδυνές ώρες, όπως στο Δημοτικό Κήπο.  «Και πολλά ευχαριστώ και στους εθελοντές του Lets Do it Grecce”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση