Κύριο άρθροΠολιτική

Δέσμευση Εγνατίας Οδού και αναδόχου εταιρείας ότι από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ξεκινάει η αποκατάσταση στο σημείο των διοδίων της Άσπρης Άμμου

Μήνυση κατέθεσαν ο δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης κατά της Εγνατίας Οδού για το θέμα των διοδίων.  Με το θέμα των διοδίων έχει ασχοληθεί σχολαστικά και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης που σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι θέμα ολίγων ημερών να ανοίξει ο δρόμος όπου επρόκειτο να γίνουν τα διόδια στην Άσπρη Άμμο.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «αυτό που μ’ ενδιέφερε σε πρώτο χρόνο ήταν να ανοίξει η ανατολική είσοδος της πόλης. Έχουν περάσει 8 μήνες κι έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα. Πριν από τις γιορτές σε συνεννόηση με την Εγνατία Οδό είχα ενημερωθεί κι ενημέρωσα τους συμπολίτες μας ότι τα πλευρικά διόδια δεν θα κατασκευαστούν στη συγκεκριμένη περιοχή και θα έπρεπε η ανάδοχος εταιρεία να τα ανοίξει άμεσα. Δεσμεύτηκε η Εγνατία Οδός ΑΕ ότι αυτό θα γινόταν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Στη σύσκεψη της Τετάρτης υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό κ. Καραμανλή, στην οποία έδωσαν παρών η Εγνατία Οδός και η ανάδοχος εταιρεία ο Ακτωρας, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η αποκατάσταση της περιοχής την προσεχή Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι θα χρειαστεί 4-5 μέρες. Άρα μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει ανοίξει ο δρόμος. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου για τη 10ήμερη καθυστέρηση».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «όταν υπάρχει σύσκεψη με το υπουργείο Υποδομών και δίνεται η εντολή στις δύο εταιρείες, δεν έχω λόγους να μην πιστεύω ότι αυτήν τη φορά θα υλοποιηθεί. Υπάρχει δέσμευση ότι την προσεχή Δευτέρα τα μηχανήματα θα είναι εκεί για να ξεκινήσει η διαδικασία ανοίγματος του δρόμου. Πιστεύω την πολιτική ηγεσία και τον κ. Καραμανλή τον οποίο ενημέρωσα για το μέγεθος του προβλήματος, 8 μήνες είναι πάρα πολλοί, με δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα υπάρξουν πλευρικά διόδια.

Δεν είπα ποτέ ότι θα μετακινηθούν τα μετωπικά διόδια και ποτέ δεν είπα ότι είμαστε κατά των σταθμών διοδίων. Από ‘κει και πέρα, ας ολοκληρώσει το νέο σχεδιασμό που κάνει το υπουργείο Υποδομών και η Εγνατία Οδός  και μετά εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα.

Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Στη σύσκεψη δεν πήγαμε με λουλούδια, αλλά είμαστε ήπιοι, έχουμε έναν πολιτικό λόγο που δεν εκτραχύνεται, ξέρω τι πρέπει να κάνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *