Δέκα δρομολόγια την εβδομάδα στην πτήση Καβάλα- Αθήνα θα έχει η Aegean Airlines από τις 18 Ιουνίου

Την απόφαση  της να αυξήσει τα δρομολόγια της από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας σε 10 την εβδομάδα από τις 18 Ιουνίου ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Ο Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης συμμετείχε σε σύσκεψη με την εταιρεία όπου συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι συνομιλίες με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, την Aegean Airlines, συνεχίζονται. Ξεκίνησαν, περίπου, πριν 2 εβδομάδες μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβα προκειμένου να συντονιστούν όλοι οι θεσμικοί φορείς ώστε αφενός, μεν, να έχουν περισσότερα δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς την Αθήνα. Το θετικό είναι ότι, πράγματι, το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» αναβαθμίζεται γιατί έχουμε, πια, 10 πτήσεις εβδομαδιαίως –για το θερινό πρόγραμμα μιλάμε πάντα, το οποίο ξεκινάει από 18 Ιουνίου και τελειώνει 18 Οκτωβρίου. Θα έχουμε 2 πτήσεις την ημέρα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Είναι πρωινές πτήσεις, 6.30 και 7.30 αντίστοιχα, επομένως είναι πάρα πολύ καλές οι ώρες σε σχέση με τις ισχύουσες σήμερα πτήσεις που είναι περίπου 11 το πρωί. Επίσης το δεύτερο θετικό είναι ότι μπαίνει, πια, air bus από την Aegean για το δρομολόγιο Καβάλα- Αθήνα που σημαίνει περισσότερες θέσεις. Θα έχουμε 180 θέσεις επιβατών σε αντίθεση με τα σημερινά ελικοφόρα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη πτήση, που είναι των 60-70 θέσεων. Αυτό οδήγησε και στην πτώση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων γι’ αυτό και χθες (σ.σ. προχθές) όπως έγινε γνωστό, ήδη η Aegean ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 100 χιλιάδες θέσεις για τις πτήσεις Καβάλα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη από 30 ευρώ η πτήση. Επομένως, βλέπουμε ότι οι επαφές αυτές βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Θα συνεχιστούν, δεν σταματάμε εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε και αυτούς αλλά κι αυτοί να προβάλλουν καλύτερα την Περιφέρειά μας αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν ένα μεγάλο δίκτυο και ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο. Μπορούμε, επίσης, να συνεργαστούμε στην προβολή μέσα από τα περιοδικά, μέσα από το βίντεο που έχει μέσα στα αεροσκάφη. Επομένως, συνεχίζονται οι συνομιλίες και οι επαφές».

ΠΤΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑ- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟ 4 ΜΑ’Ι’ΟΥ

Για την προβολή της Καβάλας στο θέμα των πτήσεων για Βρυξέλλες είπε ότι «εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Ανάπτυξης μια διαφημιστική προβολή της Καβάλας μέσα από την αεροπορική εταιρεία TUI η οποία την επόμενη εβδομάδα, 4 Μαΐου, θα έχουμε την πρώτη πτήση από τις Βρυξέλλες στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πτήση, μια πάρα πολύ σημαντική σύνδεση του Βελγίου με την περιφέρειά μας γιατί αφενός γίνεται για πρώτη φορά ιστορικά, αφετέρου θα μπορέσει να αποτελέσει αφετηρία για περισσότερες πτήσεις και από όμορες χώρες όπως την Ολλανδία. Επομένως, εμείς ως Περιφέρεια δώσαμε και θέλαμε να υπάρξει μια προβολή της Καβάλας μέσα από το περιοδικό που υπάρχει στη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, το Magazine Air Flying, και προκειμένου να διαφημίσουμε και τον τόπο μας αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή. Νομίζω ότι αυτήν την πτήση πρέπει να την επιδείξουμε όσο μπορούμε και οι ξενοδόχοι αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, γενικά όλοι οι κάτοικοι εδώ της ευρύτερης περιοχής γιατί δεν αφορά μόνο την Καβάλα και τη Θάσο. Αφορά και τη Δράμα και την Ξάνθη, γενικά αφορά όλη την Περιφέρεια γιατί οι Βέλγοι έχουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και ταξιδεύουν πάρα πολλές φορές το χρόνο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι Καθολικοί και ήδη έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα «βήματα του Αποστόλου Παύλου» και για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast